Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford 1800

Nettet strammes om Christian Markussen

F1800 
24/09/07 

Med en dobbeltsejr er Johan Jokinen nu bare syv points efter ham før finalen
I foråret lignede Christian Markussen, Ishøj, et meget sikkert bud på en Danmarksmester i talentudviklingsklassen Formel Ford, da han med fire sejre i træk lagde sig i front af tabellen. Men i efteråretssæsonen er køreren i den danskbyggede Aquila kommet mere og mere under pres af Johan Jokinen, Frederiksberg, og Marco Sørensen, Svenstrup.
 

Ved weekendens to løb på Padborg Park gjorde de to teenagere endnu et indhug i Christian Markussens pointføring, så hans forspring inden Valvoline DM-finalen nu er nede på bare syv points!


Christian Markussen (52) måtte på Padborg Park se sin mesterskabsføring skrumpe ind, da Johan Jokinen (48) og Marco Sørensen (skjult) var hurtigere end ham.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Johan Jokinen og Marco Sørensen var generelt bare de hurtigste på Padborg Park. I weekendens første heat var det disse to kørere, som kæmpede om førstepladsen i et løb, hvor de flere gange byttede placering forrest i feltet, hvorimod ingen af forfølgerne formåede at udnytte deres indbyrdes kamp til at køre dem ind. Tredjepladsen var her længe indehavet af Søren Zylauv, Holsted, men på den ottende af de tolv omgange måtte han afgive placeringen til Christian Markussen, der havde kørt sig op gennem feltet efter at være startet bagest.

I andet heat fik Christian Markussen dog lov til at starte nær de to kamphaner, og det var tæt ved at ende katastrofalt, da han i accelerationen på vej ned mod første sving blev presset ind i rabatten af Marco Sørensen, der efterfølgende da også måtte indkassere en strafbane for forseelsen. Det kostede Marco Sørensen andenpladsen, men kun for en stund, for han havde ingen problemer i atter at køre Christian Markussen ind og passere ham, ligesom han også til sidst fik kontakt med Johan Jokinen, som han dog ikke kunne udfordre.

Men der er dog ingen tvivl om, at Johan Jokinen og Marco Sørensen er overordentlig farlige for Christian Markussens titeldrømme. Marco Sørensen satte således ny banerekord på Padborg Park, mens Johan Jokinen har vundet fem af de seneste seks løb i klassen og nu bare er syv points efter på andenpladsen.

Weekendens to løb for Formel Ford viste i øvrigt, at det ikke kun er i toppen af feltet, at der bliver kæmpet hårdt og tæt. I søndagens løb var der således flere gode kampe mellem Søren Zylauv, Vibe Smed, Frederiksberg, og Mikkel C. Johansen, Sorø, mens man helt bagest i feltet kunne opleve en fantastisk duel mellem Thomas Lund, Rødovre, og Niels Ejnar Rytter, Tirstrup, om at undgå at blive næstsidst. Thomas Lund gik sejrrig ud af den kamp en margen på to tiendedele af et sekund.

Stillingen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford:

Plac.KørerMærkePoint
1.Christian MarkussenAquila231
2.Johan JokinenVan Diemen224
3.Marco L. SørensenVan Diemen208
4.Ronni JensenVan Diemen162
5.Søren ZylauvMygale132
6.Vibe SmedAquila130
7.Kim MortensenVan Diemen108
8.Mirza LovicVan Diemen96
9.Niels Ejnar RytterVan Diemen89
Mikkel C. JohansenVan Diemen89
11.Johan KarlssonVan Diemen72
12.Thomas LundVan Diemen53
13.Tommy NygaardVan Diemen43
14.Claus Frøkjær-LorendsenVan Diemen22
Christian JørgensenVan Diemen22
16.Dennis Holbæk PedersenVan Diemen16

Stillingen i Ford Junior Cup:

Plac.KørerMærkePoint
1.Johan JokinenVan Diemen99
2.Christian MarkussenAquila97
3.Marco L. SørensenVan Diemen87
4.Ronni JensenVan Diemen65
5.Søren ZylauvMygale48
6.Vibe SmedAquila43
7.Kim MortensenVan Diemen42
8.Mirza LovicVan Diemen29
9.Mikkel C. JohansenVan Diemen28

Stillingen i Zetec Cup:

Plac.KørerMærkePoint
1.Søren ZylauvMygale259
2.Mirza LovicVan Diemen183
3.Mikkel C. JohansenVan Diemen163
4.Johan KarlssonVan Diemen135
5.Thomas LundVan Diemen72
6.Dennis Holbæk PedersenVan Diemen30

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Christian Markussen
 • Johan Jokinen
 • Padborg Park
 • 23/09/07 - Padborg Park - F1800
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her