Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Polo Cup Danmark

Jacob Ludvigsen blev første Volkswagen Polo Cup-mester

Polo Cup - DK 
25/09/07 

Kennie Frydkjær-Jensen vandt sæsonens næstsidste løb på Padborg Park
Volkswagen Polo Cup er årets nye klasse i dansk asfaltbanesport, og ved årets næstsidste afdeling på Padborg Park kunne man søndag eftermiddag kåre den allerførste mester i klassen. Det blev Jacob Ludvigsen, Århus, der med en andenplads havde sikret sig så mange points, at han ikke kan indhentes ved det afsluttende løb om tre uger.
 

”Det er dejligt, og der er faktisk ikke så meget at sige til det,” slog Jacob Ludvigsen fast, da titlen var i hus. ”Det er meget lettende, for så kan jeg køre frit om det hele på Jyllandsringen.”

I kampen om mesterskabet har østjyden haft en primær konkurrent. Det var Jørn Vestergaard, Esbjerg, men på Padborg Park var vestjyden særdeles uheldig. Han fik ikke et eneste point med sig hjem, hvilket var befordrende for Jacob Ludvigsens mesterskab.

”Jeg kom i klemme i starten, så mit styretøj gik i stykker. Rattet sad fuldstændigt skævt, og jeg var lige ved at fortsætte lige ud i chikanen, så jeg kunne ikke køre mere. Det var lidt trælst,” sukkede Jørn Vestergaard, der pludselig blev mødt af synet af en snurrende Rasmus Klarskov, Kalundborg, foran sig.


Mens Kennie Frydkjær-Jensen (47) kørte sig til sæsonens anden sejr, så kunne Jacob Ludvigsen med en andenplads sikre sig den samlede sejr i Volkswagen Polo Cup, mens Claus Thorsen (7) for første gang kom på podiet.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Jørn Vestergaard er efter dagens løb rykket fra anden- til fjerdepladsen, idet han er blevet overgået af såvel Christoffer Østerby, Virum, som Kennie Frydkjær-Jensen, Fredensborg, hvor det var sidstnævnte, som satte sig på søndagens løb. Den nordsjællandske teenager var hurtigst i tidtagningen, og da starten gik, kunne han ubesværet trække fra Jacob Ludvigsen på andenpladsen og vinde med 3,5 sekunders forspring.

Dagens positive overraskelse leverede Claus Thorsen, Jyllinge. Han var blevet noteret for femtebedste tid i tidtagningen, men han formåede at udnytte den tumultfulde start til at lægge sig på tredjepladsen, og den placering formåede han at holde løbet ud.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jacob T. Ludvigsen
  • Kennie Frydkjær Jensen
  • Padborg Park
  • 23/09/07 - Padborg Park - Polo Cup - DK
  •