Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Polo Cup Danmark

Juniorkørere vil frem i Volkswagen Polo Cup

Polo Cup - DK 
20/09/07 

Teenagetrio er med i feltet ved weekendens Padborg Super Prix
Det er de erfarne rotter, som kæmper om mesterskabet i Volkswagen Polo Cup. Premiereudgaven af Danmarks nye mærkeklasse er blevet en kamp mellem den tidligere Formel Renault 2.0-kører Jacob Ludvigsen, Århus, den erfarne OK Saxo Cup-kører Jørn Vestergaard, Esbjerg, og veteranen Christoffer Østerby, Virum. Det er de tre kørere, som ved weekendens Padborg Super Prix tager årets næstsidste dyst i kampen om fordelingen af medaljerne.
 

Men der er også andre, der vil have et ord at skulle have sagt i dette løb.

Størstedelen af feltet i Volkswagen Polo Cup består nemlig af debutanter – og et bredt spektrum af debutanter vel at mærke. Der er modne kørere som Claus Thorsen, Jyllinge, og Jesper Laugesen, Århus, der måske er uden den helt store racererfaring, men med masser af livserfaring på rygraden. Men der er også de helt grønne kørere.

Feltet i Volkswagen Polo Cup tæller også tre raske teenagere, som prøver kræfter med den spændende sport. Kennie Frydkjær-Jensen, Fredensborg, Anders Fjordbach, Aalborg, og Rasmus Klarskov, Kalundborg, er alle nye i denne del af motorsporten. Kennie Frydkjær-Jensen er senioren i denne trio, da han i sommerferien fyldte 19 år, mens hverken Anders Fjordbach eller Rasmus Klarskov er i besiddelse af et kørekort. De to er end ikke fyldt 17 år endnu!


Kennie Frydkjær-Jensen, Anders Fjordbach og Rasmus Klarskov er de tre yngste deltagere i Volkswagen Polo Cup.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”Jeg synes, at det er lidt svært, når jeg ikke har kørekort til hverdag og ikke kan køre bil til daglig,” siger Rasmus Klarskov om det skifte han har foretaget fra gokart til de rigtige biler i Volkswagen Polo Cup.

”Noget af det, der er svært, er at finde det korrekte dæktryk, og så lave nogle rigtige starter. Bare en lille forskel på dæktrykket betyder så meget for, hvordan bilen opfører sig på banen, og det er der nogle af de erfarne kørere som Jørn Vestergaard, som ved meget mere om. Når man sidder i bilen, så har man en følelse af, at det er en kæmpebil, og man tror, man kører helt inde ved græskanten. Så er der alligevel plads til, at der kan komme en Polo indenom!”


Anders Fjordbach er trådt ind i Volkswagen Polo Cup uden nogen forudgående forudsætninger. Der går faktisk et helt år, inden han kan overveje at gå til køreprøve.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Af de tre teenagere er det Kennie Frydkjær-Jensen, der har klaret sig bedst, da han vandt sæsonens første løb i klassen. Anders Fjordbach kan fremvise en ottendeplads som sit bedste resultat, mens Rasmus Klarskov i fire af sine fem løb er sluttet i top fem med en enkelt tur på podiet som årets foreløbige højdepunkt.

”Jeg synes, at det går meget godt, men jeg vil snart gerne have nogle bedre resultater, så nu må det snart være min tur til at komme op øverst,” siger Rasmus Klarskov forud for det kommende løb på Padborg Park.

”Det gik godt dernede, sidst vi kørte der, og jeg har set det sidste løb på fjernsyn for at finde fejl, og jeg har også fundet nogen. Der er nogle sving, jeg ikke kører helt rigtigt. Det er ting, som kan være svært at fornemme indefra bilen, og jeg skal også køre nogle andre linier.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 23/09/07 - Padborg Park - Polo Cup - DK
  •