Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

100 mill. dollars i bøde, og tab af alle point i år

Formel 1 
13/09/07 

- det er straffen til McLaren teamet i spionsagen
Spionsagen mod McLaren, hvor de angiveligt skulle have modtaget fortrolige oplysninger fra Ferrari teamet, var i dag til behandling i FIA World Motor Sport Council i Paris.
 

Efter en hel dags høringer, faldt dommen over McLaren teamet:
De blev kendt skyldige, og skulle betale en rekord stor bøde på 100 millioner dollars, samtidig taber de samtlige point scoret til dette års konstruktør mesterskab i Formel 1 serien, ligesom de vil blive udelukket fra dette mesterskab resten af sæsonen.

McLaren teamets to kørere, Fernando Alonso og Lewis Hamilton, får dog lov til at beholde deres point i kørernes mesterskab, ligesom de kan fortsætte med at køre point ind i de resterende løb i denne sæson.

FIA World Motor Sport Council vil nøje gennemgå McLarens 2008 model, for at se om der er brugt oplysninger fra Ferrari materialet i forbindelsen med konstruktionen af deres 2008 racer - derefter vil de tage stilling til om der også rejses sanktioner overfor McLaren teamet i 2008 sæsonen.

McLaren teamet vil holde en pressekonference senere i aften, hvor de vil offentliggøre deres kommentarer og holdninger til sagen og fremtiden.

FIA præsidenten Max Mosley blev efter dommen spurgt om han fandt denne rimelig, hertil var svaret kort og kontant:
"Yes!"

Ferrari teamet har udsendt en pressemeddelelse, hvori de tilslutter sig domsafsigelsen, som de finder passende.

Sammenlignet hermed virker bøden på 50.000 dollars som McLaren teamet blev idømt efter løbet i Ungarn, for at køre med en ikke godkendt gearkasse næsten bagatel-agtig.
Men samlet set gør det jo ikke tingenes tilstand bedre, at de også blev dømt den gang!


McLaren teamet oplyser at de vil fortsætte deres deltagelse i Formel 1 sporten, både resten af denne sæson og i næste sæson.
Samt at ingen af de oplysninger, som enkelte af McLaren teamets 140 ansatte personer evt. har haft i deres private hjem, er blevet brugt af McLaren teamet til at sikre dem et bedre konkurrence niveau.

Teamet accepterer derfor ikke dommen, som de finder alt for hård.
Samtidig forsikrer McLaren teamet at der ikke bliver tale om sanktioner i 2008, da de ikke har benyttet sig af nogle af Ferrari teamets oplysninger og/eller tekniske data i forbindelse med konstruktion og design af deres 2008 racer.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Fernando Alonso
  • Lewis Hamilton
  • McLaren Formula 1
  •