Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

Spændende DM-finale

Rallycross 
17/09/07 

- i rallycross på Nisseringen
Der er lagt op til et brag af en finale i rallycross, når finalen køres på Nisseringen lørdag, den 22. september. Blandt de mere end 50 tilmeldte rallycrossbiler, der er fordelt i 5 klasser, er flere af de lokale kørere fra Nisseringen med helt fremme i kampen om DM-medaljerne.
 

I den absolut hurtigste klasse, som er division1 med firehjulstrukne biler på omkring 500 hk, har såvel Jakob Teil Hansen, Slagelse i Ford Escort T16 og Bruno Hansen, Årslev i Ford Puma chancer for at hjemtage DM-guldet. De vil dog få noget at se til, da det unge supertalent Morten Jespersen, Aalborg har meldt sin ankomst i sin lynhurtige Peugeot 206 WRC. Han har ellers hovedsageligt helliget sig EM i rallycross, hvor han har kørt nogle flotte placeringer hjem. I denne klasse stiller Helge Jensen, Næstved også til start i en Saab 900.

Den største klasse er klasse 2 med i alt 20 deltagere. Før finaleløbet føres denne klasse af Kaj Jakobsen, Ll. Skensved, der er favorit til danmarksmesterskabet, men såvel Camilla Andersen, Frederikshavn og Bjørn Hansen Rønnede, der følger tæt efter på de næste pladser, har også chancen, og vil uden tvivl kæmpe til det yderste.. I klasse 2 bliver der endvidere et spændende gensyn med Tom Kristiansen, Rødovre i en nybygget VW Bobbel og Søren Nordsted, Skibby i en nyerhvervet Opel Ascona. Begge har holdt et par års pause fra rallycrosssporten, men har tidligere vist gode takter på Nisseringen.

I klasse 3 stiller der mange spændende biler til start. Troels Daarbak, Østervrå i Volvo S 60 EVO fører klassen, men de lokale kørere fra Nisseringen, Claus Grønborg, Vordingborg i Opel Manta, Poul Larsen, Næstved i Fiat 131 TC og Mads Pedersen Græsted i VW 1303 vil forsøge at drage fordel af hjemmebanen. Der bliver endvidere her et spændende bekendtskab med Johnny Hansen, Sverige i Volvo 242.

Alle 5 klasser i rallycross mixes i de indledende heats efter deres træningstider, således at der er jævnbyrdighed i heatene. Selv om starten er ret afgørende i rallycross, har hver kører mulighed for at benytte sig af et alternativt spor en gang i hvert heat, og da dette er hurtigere end det ordinære spor, giver det mulighed for at avancere nogle placeringer. Tiderne i de indledende heat er afgørende for placeringen til finalerne, der køres særskilt for hver klasse.

Ogå DM-finale i cross kart
Udover rallycross gælder det også finalen for de små hurtige cross karts. Her er der også tilmeldt svenske kørere, så de danske kørere skal yde deres bedste, hvis de vil op på podiet.

Lørdagens træning og tidskørsel starter kl. 9, mens de indledende heats starter kl. 11. Finalerne forventes kørt omkring kl. 16.00. Motorbanen er skiltet på Næstved-Rønnede landevejen ved Toksværd.

Næstved Motor Klub / Nisseringen
Tom Nielsen


Læs mere om:
  • Nisseringen
  •