Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Swedish Touring Car Championship

Så er det tid til nyt toprace på DTC-bane

Swedish
Touring Car
Championship 

13/09/07 
Yokohama

Den 15. og 16. september kommer STCC til Sturup Raceway
Sturup Raceway har nu i tre sæsoner været vært for en afdeling af Danish Touringcar Championship, men der sker meget mere på racerbanen, som ligger på den anden side af Øresund. Den 15. og 16. september kommer STCC – Swedish Touring Car Championship – således atter tilbage til Sturup Raceway.
 

Denne gang gælder det næstsidste afdeling af årets svenske mesterskab, hvor vigtige og med garanti afgørende point skal hentes, inden den hæsblæsende mesterskabsfinale sidst i september.


I weekenden køres der STCC på Sturup Raceway.
(Foto: Sturup Raceway)

Det bliver hele den svenske elite, som stiller til start. Thed Björk har et mesterskab, der skal forsvares, men det kommer til at blive hårdt, for han skal holde Frederik Ekblom, Robert Dahlgren og Richard Göransson bag sig, hvis bare han skal have en chance for at generobre titlen. Sidste gang STCC gæstede Sturup Raceway, var det Robert Dahlgren, som vandt det tætte opgør i sin biobrændselsdrevne Volvo S60 foran kongen af svensk standardvognsracing, Jan ’Flash’ Nilsson, og Johan Stureson.

STCC-løbene er kendt for sine hårde og kompromisløse løb, hvor taktikken også spiller en stor rolle, når kørerne i løbet af de 35 omgange også skal gennemføre et obligatorisk pitstop for at skifte dæk. Et andet kendetegn ved STCC-løbene er de mange forskellige bilmodeller, som kommer til start. Udover forskellige BMW-modeller tæller feltet også Volvo V60, Peugeot 407, Honda Accord, Mercedes C200, Audi A4, Alfa Romeo 156 og Opel Astra.

Lørdag køres der træning, tidtagning og løb for en række supportklasser, og søndag går det så løs med hovedbegivenheden – årets næstsidste afdeling af STCC-mesterskabet. Det hele foregår på Sturup Raceway, som ligger mindre end 45 minutters kørsel fra Rådhuspladsen i København.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Sturup Raceway
  • 16/09/07 - Sturup Raceway - Swedish Touring Car Championship - SM
  •  
     

    Swedish Touring Car Championship nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: