Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Polo Cup

Tysk gæstekører vandt i Volkswagen Polo Cup

Polo Cup 
14/09/07 

Østerby og Klarskov leverede bedste duel
Der var tyske kørere på to af de tre podiepladser, da årets femte runde i den nye Volkswagen Polo Cup blev afviklet søndag på FDM Jyllandsringen. Feltets faste deltagere var denne gang blevet udfordret af den tyske duo Stefan Kolb og Benedikt groβe Darrelmann, begge Tyskland, og de to gæstekørere fik hurtigt lært sig den krogede racerbane ved Silkeborg.
 

Godt nok havde Stefan Kolb manglet et halv sekund i at slå Jørn Vestergaard, Esbjerg, i tidtagningen, men da starten gik, skød han i front, og her var der ikke en eneste af konkurrenterne, som var i stand til at følge ham. Tyskeren kunne således notere sig for sin første sejr, ikke bare på dansk grund, men også i en Volkswagen Polo GTI Cup Edition, idet han i sin hjemlige løbsserie ligger på en femtendeplads.

Mod slutningen af løbet kom Jørn Vestergaard tættere på Stefan Kolb, men han måtte i stedet rette fokus bagud, idet Benedikt groβe Darrelmann til sidst begyndte at lægge pres på ham. Tyskeren havde længe indtaget fjerdepladsen i løbet bag den mesterskabsførende Jacob Ludvigsen, Beder, men da denne kom for langt ud i et sving, var Benedikt groβe Darrelmann hurtigt forbi og sikrede sig dermed den sidste podieplacering.


Flere gange lå Christoffer Østerby (til venstre) og Rasmus Klarskov side om side i deres kamp om femtepladsen. Her passerer de Roland Poulsens parkerede bil.
(Foto: Birger Vilén)

Dagens bedste duel leverede Christoffer Østerby, Virum, og Rasmus Klarskov, Kalundborg. Over samtlige omgange fulgtes de to kørere tæt ad, men uanset hvilke tricks den vestsjællandske teenager forsøgte sig, så formåede den dobbelt så gamle Christoffer Østerby at skærme godt af for sig. Flere gange var Rasmus Klarskov tæt på at finde et hul, men der gik ikke mange brøkdele af et sekund, førend den erfarne veteran fik lukket det.

Dagens bedste avancement leverede Claus Thorsen, Jyllinge. Han tilbagelagde første omgang på en beskeden trettendeplads, men støt og roligt fik han passeret Per Torben Olsen, Herfølge, Johnny Pedersen, Køge, Kennie Frydkjær Jensen, Fredensborg, og Anders Fjordbach, Aalborg, så han kunne besætte en niendeplads ved det ternede flag.

Stillingen i Volkswagen Polo Cup:

Pl. Kører Hjemby Bil Point
1. Jacob Ludvigsen Århus VW Polo 89
2. Jørn Vestergaard Esbjerg VW Polo 73
3. Christoffer Østerby Virum VW Polo 64
4. Kennie Frydkjær-Jensen Fredensborg VW Polo 54
5. Rasmus Klarskov Kalundborg VW Polo 52
6. Jørgen Breinholt Virum VW Polo 49
7. Dennis Elgaard Farsø VW Polo 40
8. Frank Ludvigsen Beder VW Polo 31
9. Claus Thorsen Jyllinge VW Polo 30
10. Jesper Laugesen Århus VW Polo 19
Johnny Pedersen Køge VW Polo 19
12. Per Torben Olsen Herfølge VW Polo 18
13. Kim Holmgaard Aalborg VW Polo 17
Anders Fjordbach Aalborg VW Polo 17
15. Christoffer Nygaard Hobro VW Polo 15
16. Joachim Stephansen Sdr. Omme VW Polo 13
17. Claus Frøkjær-Lorendsen Luxembourg VW Polo 12
18. Roland Poulsen Padborg VW Polo 9
19. Karsten Lemche Allerød VW Polo 6
Lizette Peetz-Olsen Lille Skensved VW Polo 6
21. Steen Nielsen Randers VW Polo 4
Robert Leth Klampenborg VW Polo 4
Pia Bach Viborg VW Polo 4
24. Ole Lindgaard Odder VW Polo 2

Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 09/09/07 - Jyllandsringen - Polo Cup - DK
  •