Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula 3

Nu er drømmen langt om længe ved at gå i opfyldelse

Formel 3 
11/09/07 

Det unge danske racertalent Jack Lemvard, får nu for første gang den chance, som han har gået og drømt om i lang tid - Det er rigtig gode nyheder fra vore danske racerkørere i Asien.
 

Efter hans tur til Formel BMW løbet i Indonesien som tilskuer i sidste måned, hvor han dagen efter løbet fik betalt sig til en test, via sin sponsor, har flere teams fået øje på det unge talent, og deriblandt Team Meritus, som i Formel BMW sammenhæng nok må regnes for det klart bedste team i Asien. Det var også Team Meritus som fik den kinesiske kører “Ho Pin Tong” placeret i en Formel 1 fra BMW, han er dermed den første kinesiske Formel 1 testkører.

Der er i øjeblikket mange muligheder igang i Thailand , da det rygtes at Thailand i 2008-2009 sæsonen stiller med et team i A1 Grand prix serien, og her vil Jack helt sikkert være et varmt bud på et af sæderne, men for at nå til det punkt må Jack virkelig gøre noget ud af den mulighed, som han nu har fået.

I torsdags fløj Jack til den kinesiske bane Zhuhai, for at teste en Formel BMW sammen med en af folkene fra Team Meritus.

Jack blev noget overrasket da han kom ind i pitten, fordi det ikke som ventet var en Formel BMW som stod i pitten og ventede på ham, men derimod stod der en Formel 3 fra Team Aran, som til denne weekend var stillet til rådighed for Team Meritus og Jack.


Jack er langt om længe ved at nå sit drømmemål.
(Foto: Italkart)

Jack greb straks udfordringen, og han var meget spændt på at køre en F3 for første gang nogensinde. Man kan jo ikke ligefrem sige at det er fordi at han har mange test dage og erfaring i formel biler bag sig, så denne bil skulle da også vise sig at blive en ordentlig mundfuld for ham i starten.
Med mange flere hestekræfter under hjelmen, end den tidligere Formel BMW Jack prøvede i Indonesien, spandt han flere gange ude på banen og gik også i stå, og for hver gang han spandt blev han mere og mere frusteret, da han følte at han næsten ikke rørte ved gassen, men som altid fandt han dog hurtigt stilen som passede og efter den første dags træning var han kun 0.6 sek langsommere end de bedste i klassen.

Søndag morgen, blev der lavet lidt ændringer på bilen i samråd med Team Meritus folkene, og så var Jack igen på banen. Jack’s personlige mål/håb var at slå tiden som den bedste F3 kører satte dagen før, hvilket dog nok var lige lovligt meget at håbe på, den første gang han nogensinde kører på denne bane og den første weekend han nogensinde kører i en F3.
Det må dog siges at han gjorde et godt forsøg og igen fik han opmærksomhed fra flere af de teams som også var på banen, da han matchede den bedste tid fra Team Aran’s egen kører og kun var 0.3 sek. efter den hurtigste kører på banen.


Det var en rigtig god overraskelse der stod ventede på Jack fra sponsoren Ocean1Tower.
(Foto: Italkart)

Team Meritus’s fokene var flere gange under søndagens test i telefonisk kontakt med Team manager Peter Thomson, men hvad der blev sagt forbliver foreløbigt i det uvisse.

Da dagen var omme fik Jack besked på at tage hjem og pakke en weekend race taske, og at han skulle tilbage til Chengdu i Kina den kommende weekend 15.-16. september, for at køre med i Formel BMW serien for Team Meritus, i en af deres reserve biler. Det var en glad Jack Lemvard der på telefonen fortalte alt dette, og at han forventede at kunne placere sig imellem de 5 hurtigste, hvis han ellers fik en god bil stillet til rådighed.

Det bliver en meget hård klasse at starte i, da både Ali, Jazeeman, Grunwell, Jamison, Mitchell og Kushlani har vist sig at være meget hurtige i år.

Da Jack har fået tilladelse til at køre med som et Wildcard, skal han virkelig vise at han har det potentiale som de alle tror, ellers slutter drømmen inden at den egentlig rigtigt er begyndt.

For at følge med i weekendens løb kan man se mere på www.afos.com som er Formel BMW Asien’s hjemmeside

Italkart (Thailand) Co., Ltd.

Henrik Bess

Læs mere om:
  • Jack Lemvard
  •