Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

Ternvalt vandt Havdrup Mesterskabet

DTC Cup 
11/09/07 

For langt de fleste racerkørere betegnes Grand Prix'et på Jyllands-Ringen som årets vigtigste løb, men for DTC køreren Jesper Ternvalt var der mere end blot Grand Prix prestige på spil, han kørte nemlig også med om Havdrup Mesterskabet.
 

Grand Prix weekenden startede med en fri træning lørdag middag, hvor Jesper Ternvalt kørte sin JA Motorsport BMW 320i E46 ind på 23. pladsen ud af de 29 startende kørere i Danish Touringcar Championship klassen, mens tekniske problemer forhindrede ham i at deltage i eftermiddagens tidtagning.
"Det var koblingen på BMW'en der drillede os" - oplyser Jesper Ternvalt - "men med en rask indsat fra mekanikerne i JA Motorsport, så blev bilen klar til søndagens kørsler - tak gutter!"


(Foto: Motorsporten.dk)

Til søndagens warmup var både BMW'en og Jesper helt klar, og han kørte her en flot 19. plads hjem i det store felt.
I den efterfølgende 'Last Chance' blev det til en 14. plads, hvilket gav ham startplacering 26 til det første af kvalifikationsløbene.

I det første af de to kvalifikationsløb lavede Jesper en kanon god start, og allerede efter den første omgang var han rykket op på 21. pladsen, men en noget hårdhændet behandling fra konkurrenterne sendte ham på 3. omgang tilbage på 23. pladsen.
Midt i løbet vandt han en placering tilbage, og sidst i løbet blev det yderligere til et par placeringer i positiv retning, så Jesper sluttede løbet på 20. pladsen.

20. pladsen blev også Jespers startplacering til søndagens andet kvalifikationsløb, hvor han igen lavde en god start og var oppe på 17. pladsen efter den første omgang, men igen fik han en hård behandling, der sendte ham tilbage på 26. pladsen!
Jesper tabte dog ikke modet, men gik straks til opgaven med at hente det tabte, og det lykkedes for ham at kæmpe sig tilbage på 22. pladsen, men på den 11. ud af de 13 omgange satte han igen et par placeringer til efter at være blevet påkørt endnu en gang, så det blev til en 24. plads.


(Foto: Motorsporten.dk)

De to placeringer fra kvalifikationsløbene gav Jesper en startplacering som nummer 22 til finaleløbet, så der var endnu en gang lagt op til hårdt arbejde i den tunge del af feltet.
For tredje gang denne weekend lavede Jesper en rigtig god start og han kæmpede sig igen godt op i feltet, hvor han på 12. og næstsidste omgang var nået op på 19. pladsen, men han måtte afgive en placerig igen på sidste omgang, så han kørte over målstregen som nummer 20.
20. pladsen blev dog konverteret til en 19. plads, da den af konkurrenterne der havde påkørt Jesper, efterfølgende blev udelukket fra finalen.

"Generelt gik weekenden rigtig godt, og det kunne være blevet til nogle fine resultater, hvis ikke jeg var blevet påkørt fire gange, de tre af gangene endda af den samme kører - René Rasmussen - heraf den ene gang midt på langsiden! Det er helt forståeligt at dommerne idømte ham et rødt kort, hans kørsel i søndags var yderst upassende og utilgivelig" - udtaler en meget ærgerlig Jesper Ternvalt - "vi havde denne weekend rigtig god fart i bilen, og kunne sandsynligvis være sluttet noget længere fremme i løbene. Lige nu er jeg bare rigtig træt af det hele!"

Weekendens score til DTC Privat Cuppen blev på ialt 10 point, så Jesper er nu oppe på 51 point, hvilket rækker til en 16. plads ud af de 24 Privat Cup kørere der indtil nu har scoret point.

Havdrup Mesterskabet

I forbindelse med Grand Prix'et på Jyllands-Ringen blev der afviklet endnu et mesterskab - Havdrup Mesterskabet - hvor Jesper Ternvalt havde 50% chance for at vinde.
De andre 50% havde hans enlige modstander DTC debutanten Peter Olsen.

Havdrup Mesterskabet opstod i al sin enkelthed ved at både Jesper Ternvalt og Peter Olsen dríver deres virksomheder i Havdrup, og sidstnævnte kom med udfordringen:
Den af os der klarer sig dårligt til Grand Prix'et, skal betale firmaernes fælles julefrokost.

Begge kørere gik til opgaven med krum hals, og der blev ikke sparet på den "psykiske terror" eller humoren i pitten weekenden igennem.
Det var tydeligt at det ikke kun var julefrokosten der var på højkant, men bestemt også håneretten i Havdrup det næste års tid.

Hvordan klarede de sig så i Havdrup Mesterskabet?

KørerTræn.Tidt.W-UL CKval. 1Kval. 2FinalePoint
Jesper Ternvalt230191420241910
Peter Olsen252421152326DNF (25)2


Jesper Ternvalt - Havdrup Mester 2007.
(Foto: Motorsporten.dk)

Det blev altså Peter Olsen der vandt retten til at betale julefrokosten, mens Jesper Ternvalt vandt hovedpræmien - håneretten i Havdrup indtil næste års Grand Prix.

JA Motorsport

Læs mere om:
  • Jesper Ternvalt
  • JA Motorsport
  • Jyllandsringen
  • 09/09/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •