Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

ARTS øverst på podiet

DTC Cup 
10/09/07 

- i DTC privat Cuppen
Weekendens Grand Prix Danmark 2007 på Jyllands-Ringen udviklede sig meget forskelligt for de to Autoforum Racing Team Silkeborg kørere, Kasper Jensen og David Falch, der stillede op i Danish Touringcar Championship serien med teamets to Peugeot 407 racere.
 

Lørdagens første fri træning endte med placeringerne 15 og 17 til Kasper Jensen og David Falch, ud af de 29 kørere der deltog denne weekend.


(Foto: Motorsporten.dk)

I tidtagningen senere på dagen kørte Kasper sig ind på 12. pladsen kun 0,6 sekund fra den hurtigste kører, han sikrede sig dermed retten til at køre med i 'Super Pole', mens David sluttede på 19. pladsen, og derfor skulle køre med i 'Last Chance' søndag formiddag.
Det viste sig efterfølgende at det var differentialespærret der havde drillet på Davids bil.


Kasper Jensen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Igen i 'Super Pole' kørte Kasper en 12. plads hjem, hvilket dermed var hans startplacering til det første kvalifikationsløb.

Søndagens program startede med en warmup hvor begge de to Autoforum Racing Team Silkeborg kørere var med fremme i den forreste del af feltet - David på 10. pladsen og Kasper på 11. pladsen.
I forlængelse af warmup'en kørtes 'Last Chance' hvor der deltog 17 kørere, her kunne David sætte 4. hurtigste tid, hvilket betød at han skulle starte det første kvalifikationsløb fra 16. pladsen.


David Falch.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Efter at vi havde fået repareret differentialespærret, så kørte bilen bare som en drøm" - udtalte David Falch efter at have deltaget i 'Last Chance'.

I det første af kvalifikationsløbene kæmpede Kasper Jensen sig frem på 10. pladsen, mens David fik en noget hårdhændet behandling af konkurrenterne og derfor rykkede en del tilbage i feltet, han kørte sig dog op på 17. pladsen igen.
Dermed var Kasper sikret et lidt bedre udgangspunkt til det andet kvalifikationsløb, mens David måtte starte en placering længere tilbage.

"Jeg fik en kanon god start, og var helt oppe bag Kasper , men efterhånden som løbet skred frem 'smeltede' mine fordæk, så bilen understyrede voldsomt" - udtaler David Falch - "og da jeg lidt senere bliver klemt mellem to konkurrenter og mister forkofangeren og får trykket styretøjet, så gjaldt det bare om at komme over målstregen uden at tabe for mange placeringer."

Mekanikerne i Autoforum Racing Team Silkeborg arbejde på højtryk mellem de to kvalifikationsløb, for at få Davids racer klar igen, men med den begrænsede tid der er mellem heatene, så kunne reparationen ikke nå at blive helt optimal, dertil havde Peugeot raceren fået for hård en behandling.


Kasper Jensen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Med stabil kørsel kunne Kasper fastholde sin 10. plads alle løbets 13 omgange i det andet kvalifikationsløb, også David, krydsede målstregen på samme placering som han startede løbet. Han vandt ellers mange placeringer under starten på løbet, men han måtte afgive dem igen under løbet, hvor han havde svært ved at styre raceren.


David Falch.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Jeg havde nogle meget spændende dyster med Martin Jensen i begge kvalifikationsløbene, hvor vi fik det optimale ud af den speed der er i bilerne" - var Kasper Jensen kommentar til de indledende runder.

Til finaleløbet blev resultaterne fra de to kvalifikationsløb lagt samme, og her havde Kasper 'point' til en 10. plads, og David til en 16. plads.

Finaleløbet blev desværre en meget kort affære for David, der allerede efter en 1/3 omgang, måtte udgå med et ødelagt forhjulsophæng, efter at være blevet påkørt af en konkurrent.
Straks bedre udviklede løbet sig for Kasper, der igen kørte et stabilt løb, hvor han vandt et par pladser på de første omgange, mistede dem igen midt i løbet, for så at køre sig op på 9. pladsen og krydse målstregen som den bedst placerede Privat Cup kører - han sikrede sig dermed sin første podie placering som DTC kører, og teamets første 1. plads i DTC Privat Cuppen.


Kasper Jensen øverst på podiet i DTC Privat Cuppen ved Grand Prix Danmark 2007..
(Foto: Motorsporten.dk)

"Det var et rigtig godt løb, hvor alt flaskede sig efter planen. Jeg havde igen nogle spændende dyster med Martin Jensen, men lod ham til sidst slippe forbi for ikke at risikere at sejren i Privat Cuppen måske skulle mistes i kampen om et enkelt point til DTC mesterskabet" - udtalte Kasper Jensen efter sejren - "Det lignede i lang tid en sikker 2. plads, men da Nicki Thiim udgik, fik jeg sejren serveret på et sølvfad. Det er fantastisk at kunne give teamet deres første 1. plads, og så oven i købet ved Grand Prix'et! En stor tak til alle i teamet, for at have givet mig denne chance" - slutter en glad Kasper Jensen.

"Det er selvfølgelig altid trist at blive kørt af banen, også selv om omstændighederne nok ikke havde rakt til et topresultat på grund af påkørslen i kvalifikationsløbet" - kom det fra en skuffet David Falch - men jeg er super glad på både Kasper og teamets vegne - det var en stor og flot præstation at køre 1. pladsen hjem i Privat Cuppen - et stort tillykke til dem!"

Weekendens resultater indbragte Kasper Jensen 50 point til Privat Cup mesterskabet, hvor han nu er rykket op på 6. pladsen. Til selve DTC mesterskabet blev det til 19 point, og en placering som nummer 13.
For David Falch indbragte weekenden 16 point til Privat Cuppen, hvor han nu indtager 11. pladsen, det blev ikke til nogle point i DTC mesterskabet, hvor han nu ligger på 19. pladsen.

I det sidste mesterskab, Team Mesterskabet, scorede de to kørere tilsammen 19 point, og Autoforum Racing Team Silkeborg ligger herefter på 8. pladsen ud af de 15 teams der har scoret point.


Hr. Nielsen

Læs alt om Grand Prix Danmark 2007.
Læs mere om:
  • David Falch
  • Kasper Juul Jensen
  • Autoforum Racing Team Silkeborg
  • Jyllandsringen
  • 09/09/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •