Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ferrari på jagt

Formel 1 
05/09/07 

Optakt til Italiens Grand Prix
Ferrari er på jagt efter både hæder og ære på deres hjemmebane. Og en sejr på Monza er en sejr på Monza uanset hvordan VM slutter.
 

McLaren virker til at have godt fat i VM trofæet og jo tættere vi kommer på afslutningen af sæsonen jo strammere virker grebet. Ferrari skal både have sejre og forlade sig på at McLaren har uheld - ikke en optimal situation for et team at befinde sig i.

Men selvom situationen ser gunstig ud for McLaren har de nu også deres at slås med. De to kamphaner i teamet er vist ikke helt så gode venner, som de var her i vinters, før Hamilton viste at hans talent faktisk lå en smule over gennemsnittet. Faktisk er situationen sådan at det ikke er helt sikkert at begge kørere er i teamet næste sæson. Og med det i tankerne må det være svært at fokusere 125% på det, det egentlig drejer sig om.

VM kampen mellem Hamilton og Alonso kan blive ganske spændende - når teamkollegaer kæmper om tronen plejer det at bliver underholdende. Op gennem 90'erne var det ikke noget man rigtig så. Og i Schumachers tid hos Ferrari var tanken nærmest kætterisk. Men tilbage i 80'erne var det næsten hverdagskost. I 1984, 1986, 1987, 1988 og 1989 var der alle år kamp mellem teamkammerater. I 1986 var kampen endda så intens mellem Mansell og Piquet hos Williams at Alain Prost kunne snigløbe dem og tage titlen i en ellers underlegen McLaren.

Og faktisk behøves der bare to kørere til at gøre slutningen af sæsonen spændende - og når Ferrari så samtidig vil blande sig, kan det faktisk blive rigtig spændende.

BMW har forlængst cementeret sig selv på 3. pladsen og de virker på ingen måder truet. Renault derimod har forlængst opgivet og koncentrere sig nu om næste sæson - forståeligt - for denne her er da lige til skraldespanden. Muligheden for at Alonso vender tilbage foreligger, og det er nok en forklaring på at teamet ikke har meldt ud hvem der kører næste år.

Williams er også i fuld gang med næste sæson, men håber at kunne fastholde fremskridtene fra løb til løb i denne sæson. Nico Rosberg har gennem sæsonen vokset med opgaven og ikke en eneste gang har der været lyde fra hans side om at han i virkeligheden fortjener en bedre bil.

Red Bull har været ustabile og det vil de sikkert fortsætte med resten af sæsonen. Kørerne hygger sig, men virker for det meste langt fra de gode resultater.

For resten af feltet er der ikke de store forandringer at forvente. Det går såmænd nok lidt ligesom det plejer, hvilket for de fleste teams i den ende af feltet er lidt skuffende.

På Monza går det hurtigt og det vil det også gøre her den kommende weekend. Derfor er det heller ikke her man skal forvente store forskydninger i forhold til det sædvanlige. Omvendt er Monza også en bane for den modige mand, og hvis man presser sin bil lidt ekstra kan det give gevinst her.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Monza
  • 09/09/07 - Monza - Formel 1 - FIA F1
  •