Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Den Blå Avis MC 600 Challenge

Bronzevinderen: ”Irriterende at jeg ikke kan følge med”

MC600
Challenge 

04/09/07 

Ronnie Ourø kæmper stadig med eftervirkningerne efter et styrt i foråret.
Sidste år erobrede Ronnie Ourø, Hvidovre, bronzenmedaljen i Danmarks hurtigste sport på to hjul, Den Blå Avis MC600, og den placering indtager han også forud for Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen.
 

Her er det kun den tidligere dobbelte mester Kim Phillip, Morud, og regnvejrsspecialisten Allan Howard Christiansen, Næstved, som ligger foran ham i den samlede tabel, men Ronnie Ourø regner ikke med, at han kan hale ind på dem i den kommende weekends løb.


Ronnie Ourø (77) må kæmpe ekstra hårdt for at følge med i Den Blå Avis MC600. Her er han i nærkamp med Allan Howard Christiansen (32) og René Prang.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”Jeg kan ikke køre fra dem, for jeg har ikke de samme kræfter som tidligere,” siger køreren på den sorte og gule Honda CBR 600 RR.

I foråret styrtede han under en træning i udlandet og pådrog sig et kompliceret brud på den ene skulder – noget, som stadig plager ham og vil gøre det i resten af sæsonen.

”Jeg fik et brud på halvanden centimeter inde i selve skulderskålen og fik revet en bicepsscene over. Jeg stod overfor valget mellem at blive opereret med det samme, hvilket nok ville have kostet mig det meste af sæsonen, eller også at fortsætte, og jeg valgte så det sidste,” forklarer Ronnie Ourø.

”Jeg har det godt i min skulder, men når sæsonen er omme, skal der lægges en titaniumplade ind, som skal styre skulderen på plads, og når den så har siddet der et stykke tid, så skal den ud igen. Det betyder bare, at jeg i denne sæson må prøve at få det bedste ud af tingene.”

Foreløbig er det blevet til tre andenpladser og to tredjepladser. Disse er alle blevet erobret i de seneste fem løb i klassen, hvor Ronnie Ourø derfor har været fast mand på podiet – noget som ingen af hans konkurrenter har præsteret. Men han regner ikke selv med, at han vil kunne gentage sidste års slutspurt, hvor han endte med at vinde sæsonens to afsluttende løb.

”Det er meget fysisk hårdt for mig, og det ville det være, uanset hvilken sport jeg dyrkede, når jeg er sådan en situation,” forklarer Ronnie Ourø. ”Det er lidt irriterende at jeg ikke kan følge med de andre, og hvis jeg kunne stikke af, så gjorde jeg det også, men jeg har endnu ikke kræfterne til at kunne køre konstante tider. Sidste gang var jeg færdig, da vi ramte den sjette omgang.”

For Ronnie Ourø rummer Grand Prix Danmark dog en enkelt formildende omstændighed. Løbet køres på FDM Jyllandsringen:
”Hestekræfterne har meget at sige på en bane som Padborg Park, men på Jyllandsringen er det noget andet. Jo flere nedbremsninger og sving, jo bedre, så har hestekræfterne ikke for meget at sige,” slutter Honda-køreren.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ronnie Ourø
  • Jyllandsringen
  • 09/09/07 - Jyllandsringen - MC600 Challenge
  •