Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Kampen om DTC-tronen fortsætter

Danish
Touringcar
Challenge 

03/09/07 

Næste afdeling i kongeklassen køres i weekenden på FDM Jyllandsringen
Det næste kapitel i årets nervepirrende udgave af Danish Touringcar Championship finder sted i den kommende weekend. Stedet er FDM Jyllandsringen, og begivenheden er Grand Prix Danmark – årets største bilsportsbegivenhed på dansk grund, og det løb alle racerkørere gerne vil vinde.
 

Og der er mange om buddet i år i Danish Touringcar Championship. De fem hidtil kørte afdelinger i mesterskabet har endt med fire forskellige finalevindere – Casper Elgaard, Århus, Michel Nykjær, Tappernøje, Jan Magnussen, England, og John Nielsen, Horsens. Men bredden i toppen af feltet er endnu større. Også de to privatkørere fra JM Racing, Tom Pedersen, Christiansfeld, og Michael Outzen, Ringe, har smagt sejrens sødme med førstepladser i nogle af de kvalifikationsheats, der er med til at bestemme startopstillingen i den afgørende finale.


John Nielsen har lagt sig i spidsen for årets Danish Touringcar Championship forud for Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen. Men bag ham presser mange andre kørere sig på.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Men det stopper ikke her. Det nye bilmærke i Danish Touringcar Championship, Chevrolet, bliver bedre og bedre for hver afdeling, der går. Duoen Pontus Mörth, Sverige, og Henrik Lundgaard, Hedensted, har i de seneste afdelinger konstant ligget i top fem, og kun sort uheld har betydet, at de fortsat har mærkets første podieplads til gode.

”På Padborg Park havde vi i hvert fald speeden i vores biler, så det ser rigtig godt ud for de kommende løb,” siger Pontus Mörth. Han står noteret for to af de tre tredjepladser, Chevrolet har noteret sig i år – i kvalifikationsheatene vel at mærke.

Kampen om mesterskabet er fortsat tæt, og det kan blive endnu tættere på FDM Jyllandsringen. Aktuelt er der bare otte points mellem de to topkørere i tabellen, John Nielsen og Michel Nykjær, men deres forudsætninger bliver vidt forskellige for det kommende løb. Det sensationelle hattrick, som John Nielsen leverede i forrige DTC-afdeling på Padborg Park, har givet ham intet mindre end 65 kg succesballast i bilen, mens Michel Nykjær denne gang bare har 10 kg succesballast, hvilket klart vil stille ham stærkere – også selv om banen måske ikke er en favoritbane for hans Seat Leon og feltets øvrige forhjulstrækkere.

Men det er den til gengæld for feltets mange baghjulstrukne biler, og her vil kørere som Jan Magnussen, Casper Elgaard og Michael Outzen forsøge at udnytte situationen til skabe nogle gode resultater, så de kan få lukket noget af hullet op til de førende. Så hvem ved. Måske ligger de fem første i mesterskabet endnu tættere på hinanden efter weekenden end de 47 points, der adskiller dem inden?

Ved den forrige afdeling af Danish Touringcar Championship talte feltet en debutant. Det var Nicki Thiim, Sønderborg, der imponerede alt og alle med at køre sig ind på en andenplads i finalen, og den sønderjyske teenager har da også få en ny chance hos Poulsen Motorsport. Men også ved Grand Prix Danmark er der en kører, som for første gang skal bide skeer med kørerne i bilsportens kongeklasse. Det er Advan Cup-køreren Peter Olsen, Havdrup, men han er mere ydmyg i sine ambitioner for weekenden.

”Jeg skal gøre mit bedste, og jeg håber, at jeg har fem biler bag mig, når løbet er omme, for bilen er rigtig god,” siger den vordende debutant, som kører i en Peugeot 307.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 09/09/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her