Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom Kristensen atter i nærkamp

DTM 
03/09/07 

DTMTom K befinder sig åbenbart godt i sin rolle som back up for sine medkørere hos Audi. I hvert fald fik den 7-dobbelte Le Mans-vinder atter sin del af tv-billederne, da han kæmpede flere hårde kampe i 8. afdeling af årets DTM-mesterskab på Nürburgring.
 

Kristensen forsvarede sin tredjeplads i starten, men allerede på første omgang kom der Safety Car på banen. Da løbet blev givet frit igen, havde danskeren ikke helt holdt trit med sine to Audi-kolleger foran, Martin Tomczyk og Timo Scheider, og dermed kom Kristensen uheldigvis til at holde Mercedes’ bedste bud på mesterskabet, Bruno Spengler, lidt tilbage. Nordjyden blev efter løbet kaldt ind til kommissærerne for at få forklaret, at han en anden gang gerne må holde tættere kontakt med de forankørende. Nogen straf fik han dog ikke, da den unge Mercedes-kører De la Rosa på samme måde uheldigvis var kommet til at forsinke den førende mesterskabskører, Audis svensker, Mattias Ekström!

Tilbage til løbet og Tom Kristensen, der startede på brugte dæk og var klar over, at han dermed ikke kunne holde Spengler bag mig. Canadieren kom forbi på femte omgang, men da havde Tomczyk sikret sig et pænt forspring, som han i øvrigt øgede støt og roligt løbet ud.


Tom Kristensen havde en tæt fight med Mercedes' Bruno Spengler på Nürburgring.
(Foto: Nils Finderup)

Tom K havde i stedet satset på at skulle gøre brug af sine nye dæk senere i løbet, men i første pitstop gled koblingen for danskeren, der dermed skulle have liv i motoren igen.

”Koblingen gav små problemer løbet ud, men det var primært det første pitstop, der kostede chancerne for en topplacering i dag. Jeg var ellers hurtig efter mit andet pitstop, hvor jeg havde nogle tætte kampe med sidste års mester, Mercedes-køreren Bernd Schneider. Jeg kom på siden af ham flere gange, men skulle ikke risikere noget efter en lang række sammenstød med ham i de seneste løb. I dag kørte Schneider fair, og derfor gjorde jeg det også,” siger Kristensen tørt.

Danskeren kunne efter løbet glæde sig over, at teamet som helhed havde klaret sig godt. Ud over Tomczyks sejr formåede Ekström at køre sig fra tiende- til tredjepladsen, og dermed fører svenskeren fortsat komfortabelt med to løb tilbage.

Resultat af 8. DTM-afdeling, Nürburgring:
1. Martin Tomczyk Audi 1:02:39.571 timer
2. Bruno Spengler Mercedes + 6.217 sek.
3. Mattias Ekstrom Audi + 20.535 -
4. Timo Scheider Audi + 26.359 -
5. Jamie Green Mercedes + 26.968 -
6. Paul Di Resta Mercedes + 27.986 -
7. Bernd Schneider Mercedes + 30.673 -
8. Tom Kristensen Audi + 31.121 –

Samlet stilling:
1. Mattias Ekström, Audi 44 p.
2. Martin Tomczyk, Audi 40 p.
3. Bruno Spengler, Mercedes 34 p.
4: Bernd Schneider, Mercedes 27,5 p.
14: Tom kristensen, Audi 6 p.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Nürburgring
  • 02/09/07 - Nürburgring - DTM
  •