Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Lars Erik Nielsen sejrer i Asien

Sportscar racing 
30/08/07 

Lars Erik Nielsen vandt i weekenden det vel nok største GT løb i Asien - Petronas Primax 3 Merdeka Millenium Enduro.
 

Sammen med Sven Herberger og Mokhzani Mahathir, vandt Lars Erik Nielsen her i weekenden 12 timers løbet Petronas Primax 3 Merdeka Millenium Enduro på Sepang banen i Malaysia. Det var dog ikke nogen nem sejr. Både teknikken og konkurrenterne drillede mere end hvad godt var.

Netop dette løb er et af de mest prestige fyldte i Asien, et løb som tiltrækker en del udenlandske kørere. Således var der kørere fra både Australien, Singapore, Tyskland og Danmark blandt flere andre. Den erfarne rotte udi sportscar- og GT racing, Hans-Joachim Stuck var sammen med sønnen med i løbet. Og netop Hans-Joachim Stuck var en af de alvorlige konkurrenter til sejren.


Der var meget tæt trafik undervejs i løbet
(Foto: LEN Motorsport)

At det ikke skulle blive en nem sejr, erfarede teamet allerede i træningen forud for løbet. En helt ny motor fik en alvorlig olielækage, og eneste erstatning som teamet havde tilrådighed, var en godt tilkørt motor med godt 28 timers race bag sig. Men i med motoren og så måtte håbe det bedste. Det gik næsten over al forventning idet at teamet kvalificerede sig på fjerdepladsen.


Løbet startede kl. 11,00 om formiddagen og sluttede kl. 23.
(Foto: LEN Motorsport)

Sven Helberger startede i teamets bil som er sidste års Farnbacher Le Mans Series Porsche 996 GT3 RSR, og skulle køre første stint. Han avancerede forholdsvis hurtigt til andenpladsen, og derefter var Lars Erik Nielsens tur. Efter en halv times kørsel overtog han førstepladsen - bl.a. foran Hans-Joachim Stuck som kørte i én BMW Z4. Herefter var et spørgsmål om at holde et fornuftigt racetempo - og føringen.


Lars Erik Nielsen sammen med teamkammeraterne Sven Herberger og Mokhzani Mahathir.
(Foto: LEN Motorsport)

Mens Mokhzani Mahathir var i bilen opstod der en fejlmelding på instrumentpanelet. Tilsyneladende var der en motorfejl, men intet forkert blev observeret. Derfor tog man chancen og forsatte. Halvvejs inde i løbet, havde en konkurrent besluttet sig for at stille sin bil på tværs lige foran Lars Erik Nielsen. Det kostede en ødelagt front, men bilen kunne dog humpe tilbage til pittet. Teamet gik straks igang med at udbedre skaderne og efter 4 tabte omgange kunne bilen igen køre ud og genoptage løbet.


Lars Erik Nielsen, Sven Herberger og Mokhzani Mahathir øverst på podiet.
(Foto: LEN Motorsport)

Men så vendte heldet. De nærmeste konkurrenter udgik med defekt eller parkerede bilen udenfor banen, og så var vejen banet for sejren til Lars Erik Nielsen og co. Næste aktivitet for Lars Erik Nielsen er om godt 2½ uge, hvor 1000 km løbet køres på Silverstone i England.

Dons

Læs mere om:
  • Hans-Joachim Stuck
  • Lars Erik Nielsen
  • Sepang
  •