Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2007
Fredag den 10. august

Rally Sprint 
26/07/07 

Lokalmatador satser på topresultat i Rallyshow
Motorsporten er rig på traditioner, og en af dem, man måske ikke kan stille klokken efter, så dog fastsætte tidspunktet af året efter, er Tvilum-Scanbirk Rally 2007. Hvert år den anden fredag aften i august vil industrikvarteret i Fårvang mellem Viborg og Silkeborg summe af racerløb, og fredag den 10. august bliver heller ikke nogen undtagelse.
 

Med en historie, der strækker sig helt tilbage til 1979, har det østjyske løb udviklet sig til et af de få danske rallysprints, der tiltrækker sig deltagere fra alle grene af landet foruden en række af vore nabolande.

Det nationale islæt understreges også af, at der faktisk kun er en lokal kører, som gennem årene har vundet løbet. Det er Ole Poulsen, Fårvang, som satte sig på løbet i sin Opel Ascona B i årene fra 1980 til 1983, og siden da har ingen af områdets kørere kommet helt til tops.

Men i feltet denne gang er der dog en kører fra det midtjyske område, som har markeret stærkt i år. Det er Christian Jensen, Ans. Han er aktuelt nummer to i Danmarksmesterskabet i rally, men han ved også, at det bliver svært denne gang i Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2007.Christian Jensen er det lokale stærke kort i årets Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2007, som finder sted den 10. august.
(Foto: Morten Alstrup)

”Jeg har vundet klassen i Fårvang nogle gange, og sidste år blev vi nummer tre generelt, og det satser vi også på, at vi kan gøre i år, men det bliver svært,” siger Christian Jensen. Han stiller op i en Subaru Impreza WRX med firhjulstræk og turbomotor.

”Banen i Fårvang er nok lidt for snæver for mig og bilen, men lad os nu se, om ikke vi kan give den lidt mere gas i år. Sådan en bil som min er jo lidt svær at få rundt i de snævre sving, og der er mange af de andre konkurrenter, som i deres små og lette kitcars har fordel med vægten og størrelsen på deres biler. Men i forhold til sidste år har jeg jo fået en nyere bil, så den burde være mere konkurrencedygtig. Effekten er stort set den samme, men det er bremserne og undervognen, som er blevet meget bedre, og det er også bremser og undervogn, der skal til i Fårvang.”

Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2007 finder vanen tro sted på den anden fredag i august. I bliver det altså fredag den 10. august 2007, at den første af de 50 deltagende rallymandskaber slippes løs til det første indledende heat klokken 17.00. Herefter følger yderligere to indledende heats, inden de 20 bedste mandskaber slutter aftnen af med den afgørende finale. Indimellem de hæsblæsende heats kommer der også til at foregå andre aktiviteter på rallysprintbanen. Således vil den femte udgave af Tvilum-Scanbirk Klassisk Show finde sted, hvor over 100 veteraner på to, tre og fire hjul bliver vist frem.

Korte fakta:

  • Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2007 afvikles fredag den 10. august 2007 i forbindelse med det årlige Fåremarked i industrikvarteret i Fårvang, som ligger ved hovedvej 26 mellem Viborg og Århus.
  • Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2007 køres i år for 29. gang, og det er dermed et af Danmarks mest traditionsrige rallysprints.
  • Udover motorsportsdelen er opvisninger med motorcykler og klassiske køretøjer også vigtige bestanddele i årets Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2007.

Kjellerup og Omegns Motorklub

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Fårvang
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: