Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

MotoGP i Tyskland

Moto GP 
16/07/07 

Hedeslag
I kvælende hede slog Spaniens stortalent, den ganske lille og kun 21-årige Daniel Pedrosa til, da 10. afdeling af MotoGP verdensmesterskabet søndag eftermiddag fandt sted på den snoede Sachsenring nær Dresden i det tidligere Østtyskland.
 

Daniel Pedrosa havde forud kvalificeret sin Honda til start blot 4/1000 sekund fra manden i pole, den VM førende australier, Casey Stoner på Ducati.

I løbet fik Stoner problemer med at holde tempoet og han måtte lidt efter lidt overlade placeringer til bagfra kommende. Pedrosa udbyggede tilsvarende forspringet og var over 13 sekunder fra løbets nummer 2, da målstregen blev passeret – og 13 sekunder er ”lysår” i MotoGP, hvor marginerne sædvanligvis er ganske små.


Spanieren Daniel Pedrosa scorede sin første sejr i årets MotoGP verdensmesterskab, da han kørte først over målstregen i Tysklands Grand Prix på Sachsenring.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Pedrosa’s sejr kom ikke uventet, i hvert fald ikke for den 7-dobbelte MotoGP Verdensmester, sidste års vinder Valentino Rossi. Italieneren havde Pedrosa som storfavorit, da han ikke selv havde opnået en ideel startposition på grund af problemer med kvalifikationsdækkene. I VM er Rossi 2’er og det var vitalt for ham at score points på en banen, som hans Fiat Yamaha motorcykel i princippet passer perfekt til. Men i et forsøg på at indhente placeringer oversatsede han og styrtede.

I stedet kunne Rossis team-kammerat, Colin Edwards, køre i mål som nr. 4 i tæt kamp med landsmanden, den regerende verdensmester, Nicky Hayden. Et interessant resultat set i lyset af at næste Grand Prix finder sted allerede i den kommende weekend på Laguna Seca racerbanen i Californien – både Edwards og Hayden er nemlig amerikanere.

Da Rossi var ude af løbet burde vejen havde været fri for Casey Stoner. Men han faldt tilbage i feltet og kørte siden i mål på 5.pladsen. Det forøgede hans forspring i VM-kampen, men ikke så meget, som han havde haft mulighed for ved rivalens ”hedeslag”.

Ligesom Colin Edwards, måtte forsvare Fiat Yamaha farverne var det også op til Stoners kollega, Loris Capirossi, at klare Ducatis ære. Det gjorde han med manér ved at tage 2.pladsen i løbet.

Næste VM-løb finder som nævnt sted allerede i den kommende weekend, men i USA køres der kun i MotoGP kategorien. Det amerikanske Grand Prix har de to gange, der er blevet kørt, været Nicky Haydens ejendom – det er højst tænkeligt at det bliver anderledes på søndag. Vil man følge kampen mellem verdens bedste motorcykelkørere, sker det bedst via Eurosport, der transmitterer kvalifikationskørslerne såvel som løbet lørdag henholdsvis søndag aften.

Resultat, MotoGP VM
10. afd., Sachsenring, Tyskland

MotoGP:
1. Daniel Pedrosa (SPA), Honda, 41m53,196s
2. Loris Capirossi (ITA), Ducati, +13,166s
3. Nicky Hayden (USA), Honda, +16,771s

250 cc.:
1. Hiroshi Aoyama (JPN), KTM, 41m16,191s
2. Mika Kallio (FIN), KTM, +0,119s
3. Alex de Angelis (RSM), Aprilia, +0,274s

125 cc.:
1. Gabor Talmacsi (HUN), Aprilia, 39m30,801s
2. Tomoyoshi Koyama (JPN), KTM, +3,532s
3. Hector Faubel (SPA), Aprilia, +3,610s

VM-stillingen efter Grand Prix’et:

MotoGP:
1. Casey Stoner (AUS), Ducati, 196 pts.
2. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 164 pts.
3. Dani Pedrosa (SPA), Honda, 144 pts.

250 cc.:
1. Jorge Lorenzo (SPA), 191 pts.
2. Alex de Angelis (RSM), 171 pts.
3. Andrea Dovizioso (ITA), 166 pts.

125 cc.:
1. Gabor Talmacsi (HUN), 156 pts.
2. Hector Faubel (SPA), 154 pts.
3. Tomoyoshi Koyama (JPN), 118 pts.

Der er lagt op til en spændende dyst i USA i den kommende weekend efter at amerikaneren Colin Edwards på Fiat Yamaha scorede 4.pladsen i søndagens Grand Prix i Tyskland.

Udsendt af Scandinavian Racing Press i samarbejde med Eurosport og Fiat Yamaha


Læs også:
Sachsenring - resultat
Læs mere om:
  • Sachsenring
  •