Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Touring Car Championship

Ny stor udfordring

WTCC 
05/07/07 

- for de hårdt plagede VM deltagere
Turen går denne weekend til Portugals næststørste by Porto, banen hedder Circuito da Boavista, endnu en historisk bybane i World Touring Car Championship kalenderen.
 

Ingen af de 25 deltagere har tidligere kørt på banen i en racerbil, den der kommer tættest på at have erfaring med den 4,7 km lange bane, er Miguel Freitas som er bosiddende i Porto og er derved jævnligt kørende i havne området, hvor banen primært er anlagt.


(Foto: WTCC Media)

Der har siden 1932, været kørt race på banen, og i '58 og '60 blev det Portugisiske Formel 1 Grand Prix afholdt her, med selveste Stirling Moss og Jack Brabham som de to vindere.

Da Estoril overtog Formel 1 Grand Prix'erne sluttede en epoke i den portugisiske storby, og der skulle gå 45 år før traditionen med byløbet opstod igen. Det skulle være med de næsten samme biler, som tidligere fyldte byen med herlig motorlyd, nu 45 år efter var det historisk motorløb.
Her i 2007 skal der igen køres VM - WTCC's 11. og 12. afdeling.

Det er benhårde betingelser der rammer kørerne i Porto, fredag byder på en ½ times træning og lørdag er der igen 2 gange ½ times træning, inden kl. bliver 15.00 og 45 min kvalifikation starter.
Alle teams starter på total bar bund, alt kan ske.

Eurosport 2 sender fra kvalifikationen kl.19.00 og på Eurosport starter det søndag morgen kl. 9.00 med warm up.

Eurosport
Peter Maaløe

Læs mere om:
  • Porto (gadeløb)
  • 08/07/07 - Porto (gadeløb) - WTCC
  •      ASETEK SIMSPORTS