Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Hektisk sommer for Kasper Nyman Andersen

Rally 
03/07/07 

Efter veloverstået eksamen er det endelig sommerferie. Og hvordan er det bedst at holde ferie for en rallykører.
Ved at køre rally naturligvis.
 

Kasper Nyman bruger 1½ uge af sommerferien på at køre rally i Frankrig og Tyskland. ”Det har været mit mål for 2007-sæsonen, at køre så mange løb som muligt for at få erfaring og bilen ind på rygraden” siger Kasper Nyman. ”Der kan ikke opnås kørsel nok i Danmark ved 5 afdelinger af det danske mesterskab, derfor kører vi så mange løb i udlandet som pengene rækker til”.


Kasper Nyman Andersen og hans team af servicefolk følger den lille gule Suzuki Swift til udlandet i sommerferien.
(Foto: Vivi Byrnel)

Sommerens første rally er Rallye International de Bourgogne som køres d. 7.-8. juli i Chalon-sur-Saone. Løbet har 9 hastighedsprøver på i alt 120 km over 2 dage – 4 forskellige prøver som køres flere gange. Prøverne ligner til forveksling de danske rallyprøver. I 2006 stillede Kasper Nymann også til start i løbet og havde brugt 2 dage på at køre dem igennem for at lave notater om vejforløb og forhold, blot for at udgå inden det overhovedet var begyndt. Ved start på den første prøve knækkede trækakslen og så var der kun at pakke sammen og tage til Danmark igen. ”Vi føler os klar og bilen er helt sikkert i orden og vi glæder os til at køre løbet i år”, siger Kasper Nyman.

Udover Kasper Nyman deltager 3 andre danske rallykører bl.a. Jørgen Pilgaard stiller til start i en lejet Peugeot 206, som sidste år blev kørt af ejeren Steen Kurtzman i samme løb.

Weekenden efter d. 13.-14. juli kører vi lidt nord på og deltager i ADAC Eifel Rallye, som har start og mål i byen Daun. ”Jeg har ikke kørt dette løb før”, udtaler Kasper Nyman. ”For et par år siden var vi nede og se løbet blive kørt. Så det er ikke helt ukendt for mig, - det er dog noget helt andet selv at deltage i løbet. Men det bliver en spændende udfordring og det er god træning at køre et løb af den kaliber.
Løbet starter Fredag med en enkelt prøve, og resten af prøverne køres lørdag.
Hele løbet er på 140 km hastighedsprøver og der er 105 tilmeldte deltagere. Danske Kristian Poulsen deltager i en Skoda Fabia WRC.

”Det bliver en travl sommer, - men der er dog lidt tid til at slappe af mellem de to løb og vi skal ud og lege turister i området omkring de steder begge rally bliver kørt”, - slutter Kasper Nyman.

Vivi Byrnel

Læs mere om:
  • Kasper Nyman Andersen
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: