Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Volkswagen Polo Cup Danmark

Mesterlig kørsel

Polo Cup - DK 
27/06/07 

- af Kennie Frydkjær Jensen
Når man har været 2'er i den frie træning og 2'er i tidtagningen, jubler man sjældent over at blive nummer fire i løbet. Dette var ikke desto mindre tilfældet hos Kennie Frydkjær Jensen og Vitesse Racing efter tredje afdeling af Volkswagen Polo Cup, der blev afviklet på Padborg Park, søndag den 24. juni.
 

Efter sin flotte debut-sejr i premiere-løbet i starten af maj, fik Kennie Frydkjær blot en noget skuffende 10ende plads ved anden afdeling af Volkswagen Polo Cup, der blev afviklet på Jyllands Ringen den 10. juni.
På grund af de høje lufttemperaturer der var i hele Danmark i netop den week end, blev motoren på Kennie’s og en håndfuld andre køreres VW Polo for varm, hvorfor elektronikken slog over i et nødprogram og koblede bilens turbo fra. Dermed mister bilen godt 30 hk i ydelse – og så kan man naturligvis ikke vinde racerløb!


Hvad gør man, når man lige har fået sin hue fra handelsskolen, men skal køre med hjelm? Man får da Anja fra Skilte Firmaet til at dekorere hjelmen i de samme farver som huen!
(Foto: Vitesse Racing)

Kennie var derfor ekstra opsat på at vise, at hans sejr i første løb ikke var et tilfælde, da Padborg Park lagde asfalt til tredje afdeling af serien.

Under lørdagens frie træning var Kennie da også den næsthurtigste af de 15 deltagere, kun overgået af en af feltets mest erfarne kørere, Jørn Vestergaard fra Esbjerg.

Efter tidtagningen lørdag eftermiddag var billedet det samme: Kennie var nr. 2, blot 0,06 sekunder efter Vestergaard og skulle dermed starte helt fremme i forreste række – med udsigt til spændende ’close race’ med Jørn Vestergaard og Rasmus Klarskov (Kalundborg), der skulle starte som 3'er.

Men, desværre havde Kennie Frydkjær Jensen foretaget en overhaling mens der, på grund af en kraftig regnbyge, var gult flag på hele banen..! Den slags bliver takseret med en diskvalifikation fra tidtagningen og Kennie fik derfor frataget sin flotte tid og skulle dermed starte som nr. 15 og sidst!
Pludselig var der laaang vej til blot en hæderlig placering!

I et felt, hvor bilerne er 100% identiske, stiller det store krav til køreren bare at foretage en enkelt overhaling, og da Kennie samtidig ’valgte’ at bidrage yderligere til spændingen, ved, i sin iver for at få en god start, at gå i stå da starten gik, blev alle håb om en topplacering slukket.

De blev dog hurtigt tændt igen, da Kennie kvitterede for sine ’kiksere’ ved at køre sit livs bedste racerløb. Ved at presse sig selv, bilen og dækkene til det yderste gennem samtlige 12 omgange, kørte han sig op igennem feltet, og med flere overhalinger, end resten af feltet samlet har foretaget i de forgangne to løb (- næsten da..!) lykkedes det Kennie at passere det ternede flag på en flot fjerde-plads. Et resultat, der næsten var bedre end sejren i Åbningsløbet!

Løbet blev vundet af Jørn Vestergaard, med Jacob Ludvigsen (Århus) som 2'er og Christoffer Østerby (Virum) som 3'er – sidstnævnte var i øvrigt glad for, at løbet ikke varede blot én omgang mere, da Kennie blot var et enkelt sekund efter ham da løbet sluttede!

Vitesse Racing


Læs mere om:
  • Kennie Frydkjær Jensen
  • Vitesse Racing
  • Padborg Park
  • 24/06/07 - Padborg Park - Polo Cup - DK
  •      ASETEK SIMSPORTS