Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Advan Cup

En weekend på det jævne

Advan Cup 
26/06/07 
Yokohama

- for HP Racings to Suzuki kørere
Denne weekends Advan Cup løb på Padborg Park blev ikke den helt store succes for HP Racing kørerne, Dan Birkelev og Nick Reimersø, selv om de holdt sig i den forreste halvdel af feltet.
 

Weekenden bød på meget omskiftelige vejrtyper, og dermed også på masser af arbejde til hjælperne i teamet, da der flere gange skulle stilles om på undervognen, fjedre og støddæmpere, så opsætningerne passet til henholdsvis tør og våd bane.

Første gang de 32 Advan Cup deltagere var på banen, var lørdag formiddag, mens solen endnu skinnede over Padborg Park.
Her var det Nick Reimersø der klarede sig bedst af HP Racing kørerne, han placerede sin Suzuki Swift på 7. pladsen, mens Dan Birkelev sluttede på 17. pladsen.

"Her var det tydelige resultat af at jeg ikke har fået testet på Padborg Park med Suzuki raceren" - udtalte en lidt ærgerlig Dan Birkelev.


Nick Reimersø.
(Foto: Motorsporten.dk)

I den efterfølgende tidtagning var det igen Nick der var hurtigst, han kørte sig til en startplacering som nummer 9, og Dan Birkelev kørte sig til plads nummer 16.
Dermed var begge kørere lige nøjagtig med i den forreste halvdel af feltet - og de 16 kørere var alle indenfor et sekund af poleposition tiden, der er meget tæt kamp i Advan Cup klassen i år.

"Jeg fandt over cirka halvt sekund i forhold til den fri træning, men kampen i klassen er meget tæt og der skal mere til, hvis man skal med helt oppe foran" - sagde Dan Birkelev.

Begge klassens løb blev kørt søndag, og det første blev afviklet på en forræderisk glat Padborg Park lige efter et kraftigt regnvejr, og det kom til at præge løbet, med flere uheld og afkørsler til følge.


Dan Birkelev kæmpede sig forbi Nick Reimersø i det første løb.
(Foto: Motorsporten.dk)

De to HP Racing kørere holdt sig ude fra de voldsommeste af 'urolighederne' og specielt godt gik det for Dan der her kunne køre sig op på 11. pladsen - 5 placeringer længere fremme end han startede.
For Nick gik det desværre lidt i den modsatte retning, hvilket betød at han efter de 10 omgange krydsede målstregen som nummer 13 - 4 placeringer længere tilbage end han startede.

"Jeg kan rigtig godt lide at køre regnvejrsløb, så det her passede mig fint, også selv om det er første gang jeg kører i bilen på en regnvåd bane, det var rigtig sjovt" - kom det fra en tilfreds Dan Birkelev efter det første løb.

"Det gik ikke helt som forventet, jeg blev lukket lidt inde i starten, det kostede en del placeringer, derudover havde jeg store problemer med udsynet, men det er jo ens for os alle!" - var Nick Reimersøs kommentar til løbet.

Til race nummer to var regnen stoppet, men banen var stadig meget våd på langt største delen af asfalten, så det var igen lumske forhold der ventede kørerne.
Denne gang var det Nick der klarede sig bedst, han tilkæmpede sig et par placeringer, så han kunne slutte løbet på en flot 9. plads, 4 placeringer bedre end han startede.
Dan der startede løbet på 11. pladsen, blev skubbet rundt af en konkurrent, og da endelig snuden på hans Suzuki igen vendte den rette vej, så var han bagerst. Han indledte nu en sand overhalings-tourné op gennem feltet, og kørte en 18. plads hjem. Han var sandsynligvis den mest overhalende Advan Cup kører denne weekend.

"Jeg hang lidt i starten og da vi nåede om i Poetzsch kurven var der nogle af de foran kørende der 'begyndte at bokse', og for ikke at blive taget med i deres kamp slap jeg gassen lidt, med det resultat at jeg blev påkørt bagfra og på så glat en bane betyder det en tur af banen. Da jeg kom i gang igen var jeg sidst, så at køre sig op som nummer 18 er vist helt okay under de omstændigheder" - kom det fra Dan Birkelev.

"Det var et af de sjoveste løb jeg nogensinde har kørt, jeg havde nogle skønne og fair kampe med både René Hoff og Anders Majgaard, så her er jeg både tilfreds med selve kørslen og resultatet" - sagde Nick Reimersø efter løbet.


Dan Birkelev.
(Foto: Motorsporten.dk)

Teamchef Henrik Poulsen var da også tilfreds med kørernes indsat denne weekend, selv om det ikke blev til top resultater.
"Overordnet er jeg godt tilfreds med Nicks præstationer, specielt i andet løb kørte han rigtig godt, at det ikke gik bedre i det første løb skyldes nok mest at han ikke kunne se konkurrenterne for spray - det var ikke alle der havde husket lys på bilerne, hvilket betød at han først kunne se dem når de bremsede. Dan havde en weekend 'der gik lidt i fisk', men han kørte flot i begge sine løb - netop derfor er det ekstra ærgerligt at han blev skubbet rundt i det andet løb, men det var flot at han kunne køre sig så lang op i feltet med tanke på at han lå bagerst og løbet kun er på 10 omgange" - udtalte Henrik Poulsen.

For Nick betød placeringerne henholdsvis 3 og 7 point til mesterskabet, mens Dan kun scorede 5 point i det første af løbene.
Nick og Dan ligger nu henholdsvis nummer 7 og 17 i mesterskabet.

Kørerne og deres team er nået halvvejs gennem sæsonen, og der er nu sommerpause frem til den 18. og 19. august, hvor kørerne igen skal ud på Padborg Park i 'August-løbet'.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Dan Birkelev
 • Nick Reimersø
 • HP Racing / Henrik Poulsen
 • Padborg Park
 • 24/06/07 - Padborg Park - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS