Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Forhjulstrækkerne tog de tre første pladser i Super Pole

Danish
Touringcar
Challenge 

23/06/07 

Nykjær hurtigst foran Chevrolet-duoen Mörth og Lundgaard
Der bliver forhjulstrukne biler på de tre forreste pladser på gridden, når det første kvalifikationsheat køres søndag middag på Padborg Park, hvor årets fjerde afdeling af Danish Touringcar Championship blev kørt.
 

Det blev facit efter tidtagningen og den efterfølgende Super Pole-kvalifikation lørdag eftermiddag, hvor Michel Nykjær, Tappernøje, sikrede pole position. Lige efter den mesterskabsførende sydsjællander følger så Chevrolet-duoen Pontus Mörth, Sverige, og Henrik Lundgaard, Hedensted.

”Jeg synes, at det var en rimelig god omgang, jeg fik,” fortalte Pontus Mörth efter den omgang, som sikrede ham startposition to.


Selv om han kun havde kørt på en tør Padborg Park i sin Chevrolet Lacetti 20 minutter tidligere, satte Pontus Mörth næsthurtigste tid i lørdagens Super Pole-konkurrence. Også Jens Møller (bagved) kom igennem nålehullet og skal i morgen starte som nummer ni.
(Foto: Birger Vilén)

”Sidste gang jeg kørte her på banen var med Volvoen, og første gang jeg kørte med Chevroleten i tørvejr var i tidtagningen, og der var jeg nummer syv. Hos er det bare Henrik, som har testet, så jeg manglede lidt speed i tidtagningen, hvor jeg brugte lidt for mange dæk. Men jeg fandt frem til bremsepunkterne med bilen, og så vidste jeg nogenlunde i Super Pole, hvor jeg kunne pushe rigtigt hårdt for at få en god tid. Det var en ganske rimelig okay omgangstid, bortset fra der var et par småkiks. Men det er helt OK at være i top 3.”

Kombinationen af Padborg Parks langsider og mellemskarpe sving gjorde, at de forhjulstrukne biler denne gang var i stand til at byde feltets baghjulstrukne biler op til kamp. Af de 12 biler, som deltog i lørdagens Super Pole, var der syv forhjulstrukne biler mod fem baghjulstrukne, hvor Jan Magnussen, England, blev bedste repræsentant for denne biltype, da han kørte på den fjerdehurtigste tid i Super Pole. Men den tidligere mesters omgang var langt fra perfekt, og det samme gjaldt i øvrigt også den forsvarende mester, Casper Elgaard, Århus. Han kunne i den indledning tidtagning slet ikke finde farten og endte som nummer 14.

Til gengæld var der en række andre kørere og teams, som var så langt fremme, at de kvalificerede sig til Super Pole. Det gjaldt eksempelvis Hartmann Honda Racing, der fik alle deres tre biler igennem nåleøjet i kampen om de 12 bedste startpositioner.

”Det var dejligt, at vi for en gangs skyld er med, og dejligt at alle tre biler med,” sagde Martin Jensen, Albertslund, som endte med syvendebedste tid.

”Vores tests her på banen har virkelig båret frugt, men jeg kiksede desværre min Super Pole lidt, og det rykkede mig 3-4 pladser tilbage. Men hvis jeg kan holde den placering jeg har, så har jeg et godt udgangspunkt til heat 2, så det er fint. Jens (Edman, red.) er jo uhyggelig på en omgang, og det mangler jeg at lære, men jeg har et godt racepace, og det skal Møller og Edman også have. Vi har en god fornemmelse, og det er godt for en gangs skyld.”

Mens Casper Elgaard for blot anden gang i karrieren ikke kom med i Super Pole, så lykkedes det for blot tredje gang Carsten Leveau, København, at komme med. Men desværre fik han intet ud af det.

”Vi har vores fantastiske biler og vores fantastiske teamchef og vores fantastiske folk, og så kan det jo ikke være noget problem at sætte sig ind og køre den, bortset fra når chaufføren laver fejl,” siger Seat Leon-køreren, som snurrede. ”Jeg kom vist ikke engang over startstregen, inden jeg spandt. Det var lidt ærgerligt!”


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 24/06/07 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her