Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Stærkt comeback af Tom Kristensen

Le Mans 
15/06/07 

Le MansTom Kristensen viste i de to kvalifikationsrunder, at han er klar til årets Le Mans. Allerede på førstedagen var han hurtigst i regn, og også i går satte han de hurtigste, mest konstante tider. Allan McNish satte kort før midnat en tid, der var en tiendedel sekund bedre, og da den tid endte med at være torsdagens hurtigste, ser Audi #2 ud til at være i helt fornuftig form.
 

"Det har selvfølgelig været spændende at se, hvordan min krop ville reagere på at være tilbage bag rattet af en Audi R10 igen. Jeg kunne på testen på Brands Hatch i sidste uge fornemme, at det er gået den rigtige vej, men testen i en DTM-racer kunne fysisk ikke helt gøre det ud for de strabadser, man bliver udsat for i en Le Mans-Audi gennem Porsche-kurverne! Men alt føles rigtigt, og mine tider indikerer heldigvis også, at jeg er på niveau," siger Tom Kristensen.


(Foto: TomKristensen.com)

Tiderne torsdag blev ikke forbedret, da det meste af den fire timer lange session blev afviklet i en svømmehal. Regnen piskede ned, og traditionelt har Audi R10 ry for at have sin største svaghed i netop regnvejr.

"Problemet med R10 er, at den som konstruktion har en meget tung motor, der lægger større vægt på baghjulene. Med det store moment i dieselbilen bliver det i regnvejr svært at overføre kræfterne til baghjulene, og bilen har øget tendens til at slå med halen. Jeg synes nu, vi har fået meget godt styr på dette forhold også, og som man kan se af tiderne indtil nu, er vi på højde med Peugeot og alle andre også i regn."

Vejrudsigten for løbet siger, at der lørdag vil komme byger, mens søndag skulle byde på opklaring. 

Gridden til den 75. udgave af Le Mans:

1 Lamy/Sarrazin/Bourdais (Peugeot) 3m 26.344s
2 Capello/Kristensen/McNish (Audi R10 TDI) 3m 26.916s
3 Gene/Minassian/Villeneuve (Peugeot) 3m 27.724s
4 Biela/Pirro/Werner (Audi R10 TDI) 3m 28.301s
5 Luhr/Prémat/Rockenfeller (Audi R10 TDI) 3m 29.736s
6 Collard/Boullion/Dumas (Pescarolo-Judd) 3m 33.590s
7 Gounon/Moreau/Johansson (Courage-AER) 3m 35.171s
8 Barbosa/Hall/Short (Pescarolo-Judd) 3m 35.559s
9 Lammers/Hart/Bleekemolen (Dome-Judd) 3m 35.660s
10 Campell-Walter/Ortiz/Nakano (Creation-Judd) 3m 36.279s

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport North America
  • Le Mans
  • 16/06/07 - Le Mans - Le Mans
  •