Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Ingen kender dagen før end solen går ned

Yokohama
1600 Challenge 

14/06/07 
Yokohama

I weekendens løb på Jyllandsringen lagde Thor lørdag formiddag ud med at levere hurtigste tid i træningen og med en god fornemmelse af bilen gentog han bedriften i tidstagningen ved at sætte hurtigste tid (1:22,99) og dermed lægge sig i pole position.
 

Thor startede i første heat med at komme langsommere fra start end forventet. Startlysene var forsvundet fra hans synsfelt. Det rådede han dog hurtigt bod på og efter få omgange lå han atter forrest og kørte sejren sikkert hjem i tiden 14:00,671 og med løbets hurtigste omgang på 1:23,005, foran Henrik Sørensen i sin Suzuki Swift og Anders Fjordbach i Peugeot 106.


Her ses Thor Qualmann til første løb på Ring Djursland.
(Foto: John Jensen - DMKA)

I 1600challenge starter de 6 bedst placerede fra første løb i omvendt rækkefølge og Thor havde start nummer 6. Flere kørere kæmpede hårdt på at opnå bedre placeringer og der blev kørt tæt. Efter 7 omgange lykkes det atter Thor at lægge sig i førerpositionen. Derfra kunne ingen røre ham og det blev til endnu en sejr på Jyllandsringen. ”Et fedt ræs og virkelig noget at køre for”, udtalte Thor efter endt race. To løb og to førstepladser må bringe enhver kørers motivation i top og optimismen hos 17årige Thor Qualmann er da heller ikke til at tage fejl af.

Thor blev efter sejren om søndagen kaldt til dommertårnet og man besluttede fra løbsledelsens side at bilen skulle til Fåborg til ekstra skærpet kontrol. Det blev den i overværelse af vores egen mekaniker og hvad fandt man så?

Man fandt at katalysatoren ikke længere svarede til dagens standarder og dermed ikke var FIA-godkendt. Hvorvidt det har indvirkning på fart og køreteknik er uvist.

Thor kører 1600 Challenge, en såkaldt lavbudget klasse og har ikke midlerne til at få bilen på rullefelt og testet med den ene og den anden katalysator i overværelse af repræsentanter for ledelsen i DASU for evt. at modbevise argumentationen.

Den ikke-godkendte katalysator bliver nu udskiftet.

Thor er blevet frataget sine 50 point og pokalerne, der i stedet går til Henrik Sørensen, som jo blev nr. 2 begge dage efter Thor. Thor stiller til start på Padborg Park d. 23-24/6.07, 60kg lettere og det skal blive et spændende ræs og forhåbentligt med lige så stor underholdningsværdi som tilfældet var på Jyllandsringen.

www.thorqualmann.dk


Læs mere om:
  • Thor Qualmann
  • Jyllandsringen
  • 10/06/07 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: