Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Danmarks mest alsidige topkører

Danish
Touringcar
Challenge 

05/06/07 

Kristian Poulsen er i eliten både på bane og i rally
"Jeg gør det, fordi jeg er bidt af det." Ordene kommer med et smil fra den 31-årige sønderjyde Kristian Poulsen fra Padborg. Han er en af de få motorsportsudøvere, der kan gøre sig gældende både i baneløb og rally. I disse uger veksler han flittigt mellem de to sportsgrene samtidig med, at han passer sit job som indkøber i eget lastbilfirma.
 

For en uge siden blev Kristian Poulsens BMW 320 si skubbet af banen under DTC-løbet på Sturup Raceway i Skåne med omfattende skader til følge. I weekenden deltog han i det internationale Ele Rally i Holland i sin nyerhvervede Skoda Fabia WRC, hvor han lå på tredjepladsen, da teknisk defekt satte ham ud af spillet. Og i den kommende weekend er han atter til start i BMW'en til DTC-løbet på Jyllands-Ringen, hvor hans mål er at blive blandt de tre bedste kørere i DTC Cuppen for privatkørere.


Kristian Poulsen og hans codriver lå nr. 3 i første løb med deres nye Skoda Fabia World Rally Car, da de måtte udgå med teknisk defekt.
(Foto: Intercom / Michael Eisenberg)

Kristian Poulsen gør ikke noget halvt. Da han i vinter oprettede det nye DTC-team Poulsen Motorsport, var hans første handling at give dansk comeback til den yderst erfarne banekører Kurt Thiim. Det resulterede da også i gode placeringer til både Thiim og Poulsen i første løb, mens de i andet løb i Skåne begge blev sat ud af spillet som følge af de mange påkørsler.


Kristian Poulsen havde en hård kamp med konkurrenterne i sin BMW 320 si, men blev til slut skubbet af banen.
(Foto: Intercom / Michael Eisenberg)

"Kurt kan ikke køre på søndag, da han er kontraktligt forpligtet af Nissan Europe til at deltage i 24-timersløbet på Nürburgring. Planen har hele tiden været at have en gæstekører, men efter skaderne i sidste løb på begge biler har vi besluttet at bygge min bil helt perfekt op og så koncentrere os om at få vigtige point med hjem denne gang," siger Kristian Poulsen.

I rally tæller Kristian Poulsen blandt Danmarks tre bedste kørere. Her har han den meget erfarne sjællænder Ole Frederiksen fra Skibby med som codriver. De kører i år i en af Skodas fabriksbiler fra VM i rally sidste år. Om ralliet i Holland, siger Kristian Poulsen: Det løb var nærmest en shake-down test. Der kommer meget vigtigere løb senere på sæsonen."


Ung mand med fart på: Kristian Poulsen driver sit ejet lastbilfirma samtidig med, at han både kører baneløb i Danmark og rally i udlandet.
(Foto: Intercom / Michael Eisenberg)

Poulsen Motorsport er i sit første år, og man har ikke lovet sine sponsorer mere, end man kan holde:
"2007 er et læreår. Men til næste år vil vi gå efter en placering i top tre i DTC," smiler Kristian Poulsen,mens han gør sig klar til at sende et købstilbud på en brugt lastbil i Sverige. Jobbet skal jo også passes.

Poulsen Motorsport
Michael Eisenberg


Læs mere om:
 • Kristian Poulsen
 • Kurt Thiim
 • Poulsen Motorsport
 • Jyllandsringen
 • 10/06/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her