Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

Rossi sejr på hjemmebane

Moto GP 
03/06/07 

De 85.000 Tifosi på Mugello racerbanen i Italien var eldevilde, da landsmanden, den 7-dobbelte verdensmester Valentino Rossi kørte sin Fiat Yamaha til sejr i søndagens 6. afdeling af MotoGP verdensmesterskabet.
 

Sejren var Rossis sjette i træk på den kuperede og naturskønne bane i Toscana og resultatet blev sat i et særligt lys, da Rossi i år har haft vanskeligt ved, at hamle op med den unge australier, Casey Stoner på Ducati.

Stoner var godt nok med fremme fra begyndelsen af løbet – modsat Rossi, der ikke fik en ønskværdig start. Men som omgangene blev kørt, skiftede rollerne og Stoner måtte lade sig nøje med 4. Pladsen, alt imens Rossi efter en indædt dyst med spanieren Daniel Pedrosa tog sejren.

I det hele taget fik løbet ikke det udfald, som kvalifikationstiderne havde lagt op til. Årsagen var, at vejret både under den frie træning om fredagen samt kvalifikationskørslerne lørdag eftermiddag drillede deltagerne gevaldigt. Kvalifikationen blev kørt i delvis regn og vinderen af Frankrigs Grand Prix for to uger siden, australieren Chris Vermeulen, startede 2’er med Stoner i ”pole”.

Løbet blev derimod kørt i fuldstændig tørvejr, der blev kæmpet intenst om placeringerne, også ned igennem feltet, men den omstændighed, at Stoner ikke sluttede i Top-3 kom nok bag på det fleste – ikke mindst da 3. pladsen blev scoret af veteranen Alex Barros, der kører en privat anmeldt Ducati.


Valentino Rossi kørte sin Fiat Yamaha til sejr i sæson’ens sjette afdeling af MotoGP verdensmesterskabet. Løbet fandt sted på Mugello racerbanen i Italien.
(Foto: Vivi Siiger)

Resultatet betød at Rossi nærmede sig Stoner i VM-stillingen. Italieneren er nu blot 9 points efter Stoner, der fortsat fører VM.

Resultat, MotoGP Verdensmesterskabet, 6. afd., Mugello, Italien.

MotoGP:
1. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 42m42,385s
2. Daniel Pedrosa (SPA), Honda, +3,074s
3. Alex Barros (BRA), Ducati, +5,956s

250 cc.:
1. Alvaro Bautista (SPA), Aprilia, +40m18,605s
2. Alex de Angelis (RSM), Aprilia, +0,087s
3. Hector Barbera (SPA), Aprilia, +7,665s

125 cc.:
1. Hector Faubel (SPA), Aprilia, 40m14,164s
2. Sergio Gadea (SPA), Aprilia, +0,020s
3. Simone Corsi (ITA), Aprilia, +0,066s

VM-stillingen efter Grand Prix’et:

MotoGP:
1. Casey Stoner (AUS), Ducati, 115 pts.
2. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 106 pts.
3. Dani Pedrosa (SPA), Honda, 82 pts.

250 cc.:
1. Jorge Lorenzo (SPA), 128 pts.
2. Andrea Dovizioso (ITA), 101 pts.
3. Alex de Angelis (RSM), 95 pts.

125 cc.:
1. Hector Faubel (SPA), 102 pts.
2. Gabor Talmacsi (HUN), 95 pts.
3. Lukas Pesek (CZE), 91 pts.

Næste Grand Prix i MotoGP verdensmesterskabet finder sted allerede i den kommende weekend på Catalunya Grand Prix banen i Barcelona.
Kvalifikation og løb vises ”live” på Eurosport lørdag d. 9. og søndag d. 10. juni.

Udsendt af Scandinavian Racing Press i samarbejde med Eurosport og Fiat Yamaha
Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Mugello
  •