Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formula Renault 2.0 Nordic Series

Steffen Møller med helt fremme på Zandvoort

Formula Renault
2.0 Nordic Series 

01/06/07 

Formel Renault Scandinavian CupSteffen Møller, der er på kontrakt i Team Aarhus Racing, er netop vendt hjem fra Zandvoort i Holland, hvor de to første afdelinger af Formel Renault Northern European Cup (NEC) blev afviklet.
 

27 håbefulde Formel Renault kørere, fra 10 forskellige lande, deltager i år i kampen om det nordeuropæiske mesterskab. Steffen Møller var eneste dansker på den tidligere formel 1 bane, hvor flere af deltagere er med helt fremme i Europamesterskabet, så bestemt et benhårdt felt!


Steffen Møller på Zandvoort.
(Foto: Team Aahus Racing)

To gange 30 minutter var alt hvad kørerne fik, inden det gik løs i de to tidtagninger. Steffen Møller formåede at placere bilen som henholdsvis nr. 10 og nr. 8.
"Tidtagningerne gik okay. Zandvoort er en af de sværeste baner jeg nogensinde har kørt på, og i mange af svingene er linjen langt fra logisk. Vi kæmpede lidt med understyrring i den første qual, men til den anden begyndte setuppet at ligne noget. Dog fik jeg kun én rigtig hurtig omgang, da der det meste af qual2 var gult flag. Jeg er derfor sikker på, at jeg har speeden til at være med fremme i løbet!" Udtalte Steffen Møller lørdag eftermiddag.


Fuld fart op af langsiden på Zandvoort.
(Foto: Team Aahus Racing)

Søndagen på Zandvoort blev holdt hellig, så derfor kunne de 27 Renault motorer først starte op igen mandag, hvor deres to løb var placeret! Steffen Møller fik en super start i det første løb og avancerede sig hurtigt til 8. pladsen. Desværre måtte Steffen Møller en tur i sandet efter en intens fight med den tidligere gokart verdensmester Oliver Oakes. Steffen Møller kunne dog liste en 11. plads hjem. "Efter kollisionen røg jeg så langt ud i sandet, at min forreste bundplade knækkede, og bilens aerodynamik blev ødelagt, hvilket gav en meget levende bil gennem de hurtige sving", udtalte en ærgerlig vestjyde.

Trods gyselige vejrudsigter forblev det tørvejr til og med 1 race. Så kom regnen, og alle kørere kørte ud på regndæk til race2.


Steffen Møller foran eksverdensmesteren Oliver Oakes.
(Foto: Team Aahus Racing)

Det andet løb blev noget af et plaster på såret for det unge talent. Fra en startposition som nr. 8 rykkede han hurtigt frem i feltet. Midt i løbet fik Steffen Møller revanche fra det første løb, da han bremsede sig indenom Red Bull køreren Oliver Oakes, og avancerede sig til en 4. plads. Herefter gik jagten på pokaler ind! Desværre for Steffen Møller løb han tør for omgange, inden han nåede 3eren. "Før løbet havde jeg været mere end tilfreds med en top5 placering i dette hårde internationale felt, men da jeg så muligheden for at komme på skamlen blev bilen kørt helt til grænsen og ind i mellem lidt over. Jeg kan ikke tillade mig at være skuffet, men det ville nu have været lækkert med en plads på et af de 3 trin! Jeg sparede mine regndæk i starten af løbet, da der hurtigt kom et tørt spor. Jeg kunne derfor presse bilen lidt hårdere til sidst. Skulle der være nogen interesserede er regndækkene meget billigt til salg", sagde en smilende Steffen Møller.

Med en 11. og en 4. plads ligger Steffen Møller 7er i det tætte mesterskab.

Teamchef Henrik Jacobsen udtalte efter løbet: "Det var en ualmindelig stor præstation Steffen leverede i dagens andet heat, hvor han sluttede fire. Omgangstiderne talte sit tydelig sprog. Her kørte Steffen hurtigere end vinderen Frank Kechle. Det var en fornøjelse at se Steffen fighte helt til det ternede flag faldt, i et sidste forsøg på at fange køreren på 3 pladsen".

Manager Niels Brøchner var også tilfreds med resultatet. "Det er altid vigtigt at få point med fra første afdeling. Jeg er godt tilfreds med resultatet, og jeg ved at Steffen nok skal kravle længere op i tabellen i de kommende løb, og dermed nå vores målsætning.


Fra denne vinkel Steffen Møller helst vil ses i 2007! (Både hjelm og ”HANS” er malet af CAD HELMET DESIGN).
(Foto: Team Aahus Racing)

Næste løb for Steffen Møller er 3. og 4. afdeling af NEC. Det bliver kørt på den tyske bane Oschersleben. Den bane i kalenderen, der er tættest på Danmark. Så mød op og støt Steffen d. 7. og 8. Juli!

Stillingen
1. Kechele, 60 point
2. Bottas, 41 point
3. Hegewald, 40 point
4. Catsburg, 29 point
4. Oakes, 29 point
6. Christodoulou, 28 point
7. Møller, 27 point
8. Retera, 26 point
9. De Ruit, 25 point
9. Dusseldorp 25 point


Team Aarhus Racing
www.tar.dk

Løbet fra Zandvoort kan genopleves online på dette stream.
Læs mere om:
  • Steffen Møller
  • Team Århus Castrol Racing
  • Zandvoort
  •      ASETEK SIMSPORTS