Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

DASU Rally Challenge med europamester på sidelinjen

DM Rally 
25/05/07 

- Det gik over al forventning, og alting spillede bare. Mekanikerne gjorde det fantastisk, og bilen kørte upåklageligt, fortæller en yderst tilfreds Niki Bjerg Larsen efter første afdeling af DM i rally, der blev kørt i lørdags i Sorø.
 

Med en samlet placering som nummer ti sammenlagt kørte Niki Bjerg fra langt hurtigere biler, og målet om en top 15-placering blev mere end indfriet.

- Der var en del hop på prøverne, så vi havde hævet bilen lidt og gjort den lidt blødere i affjedringen bagpå, så den var mere stabil over hoppene. Det kostede lidt i svingene, med samlet set tror jeg, vi vandt på det, siger Niki Bjerg.

DASU Rally Challenge havde til løbet besøg i serviceteltet af den tidligere rally-europamester og nuværende DTC-kører Henrik Lundgaard, der er tilknyttet talentprojektet som køreteknisk rådgiver og stod klar med ekspertbistand i pauserne mellem hastighedsprøverne i det midtsjællandske.


Niki Bjerg Larsen og Henrik Lundgaard

- Jeg fik for eksempel et godt råd fra ham om fordelingen af bremsetryk på for- og baghjul, når nu underlaget var så vådt, og det hjalp mig meget, fortæller Niki Bjerg.

Også Kasper Nyman Andersen , der sluttede løbet på en samlet 18. plads, fik gode staldtips af Danmarks mest succesfulde rallykører gennem tiderne.

- Vi talte blandt andet om et problem jeg havde med forhjulene der blokerede på det våde underlag, når jeg gearede ned. Henrik gav mig nogle tips til, hvordan jeg kunne undgå det, og så arbejdede jeg med det, fortæller Kasper, der havde en lidt vanskelig start på dagen.

- Regnen kom også bag på os, så som alle andre begyndte vi løbet på de forkerte dæk. Desværre oversatsede jeg og kørte af vejen et par gange, men da det blev tørt fandt jeg rytmen, og så begyndte vi at køre stærkt igen, fortæller Kasper, der på to af de 12 hastighedsprøver var hurtigere end
Niki Bjerg og som dagen skred frem fandt god fart i den gule Suzuki Swift 1600 Challenge.

DASU Rally Challenge kører næste gang til anden afdeling af danmarksmesterskabet, der afvikles på Mors. Hvis Kasper Nyman ved den lejlighed ser lidt bleg ud, så er der en helt naturlig forklaring: Det er eksamenstid – også for Kasper, der er ved at afslutte sin uddannelse på handelsskolen - og løbet i det nordjyske køres inden sidste eksamen er bestået.
- Men det skal vi nok finde tid til, slutter Kasper Nyman.


Læs mere om:
  • 19/05/07 - Slagelse - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: