Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Martin Johansen og Suzuki

DM Rally 
22/05/07 

- på podiet ved DM 1 i rally
Martin Johansen tog hul på 2007 sæsonen i rally d. 19 maj med en klassesejr og en tredjeplads i generalklassementet da første afdeling i mesterskabsserien blev afviklet i Sorø.
 

Det var samtidigt debut til for Martin Johansen i hans nye Suzuki Swift super 1600. Løbet startede med regnvejr og glatte veje, men endte i solskin, tørre veje og et tilfreds makkerpar, Martin Johansen og Finn Thomsen. Det var Suzuki Motorsport Danmarks første podieplacering i deres historie så der var glæde i lejren efter løbet.

Teamet var forberedt på at det ville være svært at følge med helt i toppen da vejene omkring Sorø ligger godt til biler med en høj topfart. Vi kan ikke lyve os fra at Swiften kun har 1600 ccm, færre hestekræfter og lavere tophastighed end 4WD bilerne og da de tilmed også er blevet opgradet til denne sæson med bl.a. større hjul og bremser, godt nok til en lidt højere vægt, var vi da lidt spændte fra morgenstunden siger co-driver Finn Thomsen.

Løbet startede i regnvejr og kampen var fra starten tæt mellem 2 Mitsubishi Lancer evo 8/9 kørt af Morten Karl og Michael Pedersen, 2 Subaru Impreza WRX kørt af Christian Jensen og Max Kristensen og så Martin Johansen i Suzuki Swift super 1600.

Finn Thomsen: Vi skal køre 3 prøver inden service og er lidt heldige at få lov til at køre prøve 1 i næsten tørvejr, men på prøve 2 og 3 siler regnen ned og glatte prøver på slicks i en bil vi aldrig har kørt i regnvejr med før er ikke en god cocktail – vi sætter i hvert fald en del tid til i forhold til specielt Morten Karl, der virkeligt udnytter sit firehjulstræk i det vanskelige føre. Efter at 6 af dagens 12 prøver er afviklet ligger Martin Johansen på tredjepladsen generelt med 3 sekunder op til Christian Jensen i Subaru Impreza WRX.

Det er gået bedre end forventet på de første prøver siger Martin Johansen: Vi vidste på forhånd at de første 6 prøver ville koste tid, men vi er kommet igennem med meget lidt tidstab, samtidigt kører bilen virkelig godt og jeg kan mærke at for hver meter jeg kører i bilen kan jeg udnytte mere og mere af dens potentiale.

De sidste 6 prøver udvikler sig til en benhård fight mellem Christian Jensen og Martin Johansen om andenpladsen generelt og inden sidste prøve er der kun 2 sekunder mellem dem. Begge kørere bruger deres biler optimalt og kører samme tid så slutresultatet bliver en tredjeplads generelt og en suveræn sejr i super 1600 til Martin Johansen.


Martin Johansen slutter kun 2 sekunder fra fra andenpladsen i generalklassementet i hans første løb med sin Suzuki Swift super 1600.
(Foto: RallyInfo.dk)

Det har været spændende for teamet at være med til at bygge dette projekt op helt fra bunden, men uden den store hjælp fra både partnere og andre omkring teamet var vi ikke kommet så langt som vi er i dag, derfor er jeg utrolig glad for at kunne betale lidt tilbage i form af en podieplads slutter en glad Martin Johansen.

Løbet vindes af Morten Karl der lagde sig i spidsen fra morgenstunden og der blev han resten af dagen.

Resultat:
1. Morten Karl Mitsubishi Evo 8 MR 2. Christian K. Jensen Subaru Impreza WRX 3. Martin Johansen Suzuki Swift Super 1600 4. Michael Pedersen Mitsubishi Evo 9 5. Max Kristensen Subaru Impreza WRX

Suzuki Motorsport Danmark
Finn Thomsen


Læs mere om:
 • Thomas Biagi
 • Slagelse
 • 19/05/07 - Slagelse - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS