Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Formula Master

Kasper Andersen har virkelig fundet farten

International
Formula Master 

19/05/07 

- i Valencia
Den nye super klasse Formula Master har allerede vist imponerende stabilitet og tæt race mellem de 12 teams som har valgt at deltage i det nye koncept.
Under fredagens 2 træninger op til kvalifikationen, vidste Kasper Andersen og hans Italienske team J.D. Motorsport at de har knækket koden med den nye S 2000 racer.
 

På 1. træning var Kasper helt forrygende med 3 hurtigste tid, lige over 1/10 del efter den kun 19 årige Arturo Llobel fra Spanien.
Ingen tvivl om at Spanioleren havde stor fordel af et lokal kendskab til banen, men Kasper som i 2005 deltog i Formel Renualt 2000, havde også visse fordele.
Med tekniske problemer til 2 træning fik Kasper kun kørt ¼ af træningen, men det var hvad Kasper skulle bruge til at sætte 4 hurtigste tid.
Med en stabil indsats af Kasper var han faktisk sammenlagt 2. hurtigste kører, inden kvalifikationen skulle starte.

Kl. 17.30 stod 31 biler, med 31 unge kører med nerver og adrenalin pumpende rundt i kroppen, og det blev en hektisk og kaotisk kvalifikation som bød på hele 2 gange rødt flag og en afslutning under gul flagzone.
Kasper udtaler: Da banen endelig var klar og min opsætning virkede, kom der gult flag, jeg lå på det tidspunkt 5'er og tog det roligt.
Hele 4 kører satte deres hurtigste tid under gult flag, og da kvalifikationen sluttede rakte min tid som 9'er.
Alle (næsten) forventede at de 4 ville få annulleret deres tid, men løbslederen var ikke af den opfattelse, så det er en kendsgerning at Kasper starter på 9. pladsen til 1. heat i morgen lørdag.

Hurtigst og på pole er tyske Maximilian Goetz, 21 årig tysker, han er kun 8/10 hurtigere end Kasper Andersen og der er faktisk 14 kører inden for det magiske sekund. På starts plads 2 ligger italienske Salvator Gatto og unge Arturo Llobel er på 3. pladsen.

Præcis kl. 12.30 i morgen sender Eurosport direkte fra Valencia, og det bliver med en veloplagt Kasper Andersen startende på en 9. plads i årets første løb, i debut klassen Formula Master.
2. løb sendes på Eurosport 2 søndag.
Søndag aften vil der være højdepunkter fra begge løb i Motorsport Weekend kl. 22.00.

Eurosport
Peter Maaløe

Læs mere om:
  • Kasper Mengers Andersen
  • Valencia - Ricardo Tormo
  • 20/05/07 - Valencia - Ricardo Tormo - International Formula Master
  •