Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

DASU Rally Challenge på hjemmebane

DM Rally 
17/05/07 

De to Suzuki Swift racere fra DASU Rally Challenge er selvfølgelig med lørdag den 19. maj, når starten går til første afdeling af danmarksmesterskabet i rally. Bag rattet af den ene af de to knaldgule rallybiler sidder en spændt Niki Bjerg Larsen, der glæder sig mere end sædvanligt til løbet, der køres i og omkring Sorø.
 

- Jeg er født og opvokset på de kanter, så jeg er i høj grad på hjemmebane, og det gør, at jeg er endnu mere tændt end jeg plejer, siger Niki Bjerg Larsen inden løbet, som han trods den geografiske tilknytning ikke har kørt tidligere.

- I forhold til tidligere år er der tre prøver, der er gengangere, mens resten er helt nye prøver, så det er selvfølgelig et fordel for en som mig, der ikke har kørt løbet før.

Rallytalentet fra Dianalund advarer dog mod at skrue forventningerne alt for højt op. Fra og med denne sæson er danske rallybiler fritaget for registreringsafgift, og det har betydet nye biler i DM-feltet og øget konkurrence til de to Suzuki’er fra DASU Rally Challenge.

- Vi går selvfølgelig efter en topplacering i klassen, men hvor vi sidste år sluttede flere gange i top ti i den samlede stilling, bliver det helt klart sværere i år. På en god dag regner jeg med, at vi kan ende blandt de 15 bedste biler, og så kunne det da være sjovt, hvis vi kan drille nogle af de hurtigere Super 1600 biler, mener Niki Bjerg.

Den anden gule Suzuki-racer køres af Kasper Nyman Andersen, der lørdag kører sit første danske løb som del af DASU Rally Challenge. Selv om den 19-årige rallykører fra Brørup heller ikke har kørt løbet tidligere, går han efter at stå blandt de øverste på resultatlisten for klassen, når løber er slut.

- Jeg forventer, at vi kan hente en topplacering i klassen, men regnvejr kan vise sig at være en ubehagelig ubekendt, for jeg har aldrig kørt Suzuki Swift’en på våde veje, fortæller Kasper Nyman.


Læs mere om:
  • Slagelse
  • 19/05/07 - Slagelse - DM Rally
  •