Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Subaru vil vinde DM i rally

DM Rally 
17/05/07 

Christian Jensen: Går efter guldet
På lørdag køres første løb til DM i rally med det stærkeste startfelt i en del år. 73 biler er klar til at køre op på startrampen, og blandt dem, der knyttes store forhåbninger til, er Christian Jensen og Søren Tøndborg fra Kjellerup, der har haft en forrygende optakt til sæsonen i deres nye Subaru Impreza WRX N12 rallybil.
 

"Det er min bedste bil nogen sinde," erklærer Christian Jensen, der hentede sin nye bil for to måneder siden i England, hvor den er bygget hos Subarus officielle fabriksteam, Prodrive. "Ud over danmarksmesterskabet deltager vi i den tysk-hollandske ECA Cup, som vi fører generelt efter de to første løb. Vi har fået en meget konkurrencedygtig rallybil, som styrer og kører fantastisk, og efter de to første løb med bilen er vi fulde af selvtillid," siger Christian Jensen.


"Vi udfordrer favoritterne og går efter guldet," siger Christian Jensen (til højre), der sammen med Søren Tøndborg stiller op i en ny Subaru Impreza WRX N12 til første afdeling af danmarksmesterskabet i rally på Midtsjælland på lørdag.
(Foto: Intercom)

Favoritterne i årets første danske rally er danmarksmesteren Ib Kragh i Renault Clio, Martin Johansen i Suzuki Swift, den tidligere danmarksmester Morten Karl i Mitsubishi Lancer Evo samt Brian Madsen i Peugeot 106 Maxi. Og så naturligvis Christian Jensen i Subaru Impreza WRX. Han er ikke i tvivl om, hvem der bliver hans værste konkurrent: "Det gør Morten Karl. Han vandt sidste gang, han stillede op. Men jeg er fortrøstningsfuld, for nu har vi for første gang en ægte vinderbil, der sætter os på lige fod med konkurrenterne. Det giver en dejlig ro i sjælen," udtaler Christian Jensen.

Hans firehjulstrukne Subaru Impreza WRC N12 yder 275 HK ved kun 5.000 o/m og har et ufatteligt drejningsmoment på 560 Nm. Som familiebil koster den i billigste udgave under 200.000 kroner, som rallybil er den godt oppe i millionklassen. Christian Jensen har testet forskellige dæktyper i årets første måneder og stiller op på Pirelli i forskellige compounds.


Christian Jensen er flyvende i sin nye Subaru Impreza WRX N12. Efter to løb fører han den tysk-hollandske ECA Cup, og på lørdag udfordrer han favoritterne i første afdeling af danmarksmesterskabet i rally på Midtsjælland.
(Foto: Intercom)

Hvis man vil se Christian Jensens Subaru med over 200 km/t på små midtsjællandske landeveje på lørdag, er det bare at møde op fra kl. 8 ved Sorø Hallen, hvor deltagerne kommer fire gange i løbet af dagen. Her kan man købe kort over hastighedsprøverne og komme ud at se Christian Jensen og hans 72 konkurrenter for fuld speed.

Intercom
Michael Eisenberg


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Søren Tøndborg
  • Subaru Rally Team DK
  • Slagelse
  • 19/05/07 - Slagelse - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: