Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Formula Master

Om en lille uge er der premiere

International
Formula Master 

15/05/07 

- på den helt ny klasse International Formula Master
Første løb i klassen International Formula Master køres lørdag den 19. maj kl. 12.30 på Valencia banen i Spanien, og det er med dansk deltagelse af 22 årige Kasper Andersen.
 

Klassen skal være et bindeled mellem F3 og GP2, og udover at vinde et mesterskab, får mesteren ligeledes en GP2 test.

Bilen er en Formula S2000 racer udviklet af det Italienske racer team N-Technology, måske bedst kendt for deres indsats i WTCC med Alfa Romeo og i rally, bla. med Fiat i IRC.
Det har taget 9 måneder og 5000 km. at udvikle en problemfri racer, og der står 33 biler klar, med kørere fra 15 forskellige lande hvoraf der er hele 2 piger i feltet.

Som en af de mest aktive test kørere har været, tidligere Formel 1 kører, nuværende GP2, Giorgio Pantano, og han udtaler at bilens performans ligger meget tæt op ad en GP2 racer, der er kun 2 pedaler. Kobling og gearskifte sidder ved rattet. Bilen har ekstrem høje svinghastigheder.


Kasper Andersen på Monza i en Formula Master.
(Foto: KA Racing)

Til at styre de 250 hesterkræfter udover Kasper Andersen, skal vi blandt andre se 17 årige Johnny Cecotto junior fra Venezuela, søn af tidligere formel 1 kører og Moto 750cc Verdens mester Johnny Cecotto.
Junior kommer som Kasper Andersen fra Formel Renault og Tysk formel 3.

Eurosport sender alle International Formula Masters løb direkte

Eurosport
Peter Maaløe

Læs mere om:
  • Kasper Mengers Andersen
  • Valencia - Ricardo Tormo
  • 20/05/07 - Valencia - Ricardo Tormo - International Formula Master
  •