Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Touring Car Championship

Så starter WTCC igen op i Europa

WTCC 
03/05/07 

For første gang i år skal deltagerne i årets VM, køre i Europa og så bliver det på den legendariske og historiske Circuit Park Zandvoort, som for første gang er med på WTCC kalenderen.
 

Der er ikke kørt et FIA VM på banen, siden Nicky Lauda vandt, tilbage i 1986, det sidste F1 grand prix afviklet på den Hollandske banen.

Banen ligger helt ud til Nordsøen, kun 35 km fra Amsterdam, og ingen tvivl om at den er et besøg værd.
Selve racet skal nok blive spændende med hele 2 hårnåle, højre, venstre sving Tarzan Bocht og Hunserug, begge kendte sving som har været en del af banen siden åbningen i 1948.

Ikke kun regn kan få indflydelse på bilernes performens på banen, vinden og især det omkring liggende sand kan få kraftig indvirkning.

Det nu 5 mand store SEAT team, er super optimistiske, 4 af de 5 var med teamet på banen, allerede i februar til en tidlig test, det er kun WTCC rookie og tidligere GP 2 chauffør Tiago Monteiro der ikke har kørt i en SEAT på banen, han har dog været der i F3 tilbage i 2000.

Efter de 2 dages test på Monza er James Thompson og Alfa igen på vinder kurs, og Alfa har vist at på trods af en ”gammel bil” skal man ikke helt afskrive dem. Faktisk stiller der hele 3 Alfaér op i Holland, Racing for Belgien har købt en af Antonelli sports racere, og til at styre den, skal vi se fra Portugal, Miguel Freitas.

3 BMW kørere deler i øjeblikket første pladsen efter 1. og 2. afd. og især Jörg Müller viser klasse i år. I Monza under de 2 test dage var Tyskeren ½ sekund hurtigere end alle, og forsvarende Verdensmester måtte da også ud med en forklaring, om at han testede forskellige opsæt og kørte ikke efter hurtige tider.

Det super hurtige Chevrolet team kan blive en alvorlig faktor på teknisk krævende bane, og de vil især kunne drage fordel af deres hurtige langside hastigheder.


Robert Huff scorede 4 point i 1. afd. Foto RML.
(Foto: RML)

Roberto Colciaco der melder sig klar, efter uheldet i Brasilien, den tidligere dobbelte mester i STCC og forsvarende Italienske mester er super klar, var overraskende hurtigst i sin SEAT på 1. dagen i Monza testen.

Eurosport
Peter Maaløe

Læs mere om:
  • Zandvoort
  • 06/05/07 - Zandvoort - WTCC
  •      ASETEK SIMSPORTS