Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Casper Elgaard optimistisk før Le Mans

Le Mans 
30/04/07 

Le MansTeam Essex-køreren og Aston Martin fuldførte 30 timers test
Udover at forsvare sin DTC-titel skal Team Essex-køreren Casper Elgaard i år også køre for Aston Martin på Le Mans. Forberedelserne har været lagt i faste rammer, men midt under Team Essex’ egen test på Jyllandsringen blev Casper Elgaard bedt om at komme til Sydfrankrig for at medvirke ved en 30 timers test med Aston Martin på Paul Ricard.
 

”Aston Martins teamchef havde for længe siden fået mit testprogram, og her kunne de se, at vi i Team Essex testede onsdag og torsdag på Jyllandsringen, og de havde derfor planlagt at gennemføre deres test uden mig,” forklarer Casper Elgaard.

”Darren Turner og Rickard Rydell kunne fra starten ikke køre hele testen, men da det så stod klart, at David Brabham heller ikke kunne køre fredag, var der kun Johnny Herbert tilbage. Han kunne ikke klare at køre alene, så derfor bad de mig om at komme.”

Med fly fra Hamborg nåede Casper Elgaard til Paul Ricard sidst på aftnen, og få timer senere blev han sendt ud i den sydfranske nattehimmel bag rattet af den grønne Aston Martin-racer.

”Det var specielt, for på Le Mans er der lys omkring banen. Det var der ikke her, men alligevel gik det sådan set fint. Det er gået rigtigt godt, og det har været en god test, og det er virkelig rart at være med ved en test, hvor det hele bare har kørt. Jeg har endnu mit første Le Mans til gode med en bil, hvor tingene bare kører, men efter denne test er jeg meget optimistisk for, at det kommer til ske. Hvis løbet kommer til at gå ligesom denne test, så bliver det ikke noget problem.”

Aston Martin-testen var startet torsdag formiddag klokken 10.00, og den sluttede først fredag eftermiddag klokken 16.00. På det tidspunkt havde den grønne sportsvogn kun haft to ikke-planlagte pitstop. Et, hvor en styreboks måtte genstartes, og et hvor en sporestang måtte udskiftes, da en af de andre testende biler havde påkørt vognen i nattens løb.

”Det var en rigtig godt test, og jeg glæder mig endnu mere til Le Mans i år,” siger Casper Elgaard.


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  •