Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk Formel

Mere historisk i weekenden

Historisk Formel 
25/04/07 

Formel og ClubRace på Sturup Raceway
Mens de historiske DM klasser kører på Ring Djursland afvikles ClubRace klasserne og de historiske Formel biler på Sturup Raceway i Sverige på søndag.
Dagens hurtigste biler findes utvivlsomt i Formel feltet, der er en bred blanding af Formel 2000, Formel Ford 1600 og en enkelt lille Formel Vee, baseret på dele fra Folkevognen.
 

Blandt andet ser vi Ole Holst debutere i sin Alexis MK15. Thomas Mullins team stiller op med 2 gange Formel Opel Lotus, der køres af Henrik Andersen og John Henriksen.


Historiske Formel racere.
(Foto: Motorsporten.dk)

ClubRace klasserne er typisk præget af begrænsninger på tid og penge, men alligevel ser det ud til at feltet igen i år udvides med flere nye kørere end nogensinde før. Blandt de tilmeldte debutanter i klassen ses Claus Elmsted i sin nyanskaffede Honda Civic CRX og Peter Mikkelsen i Porsche 944.
Også et par af de gamle kørere fra tidligere sæsoner viser sig igen på listen efter års fravær, nemlig Franz Birch Hansen og Claus Rohr, der begge er tilmeldt med Alfa Romeo i ClubRace 1, som er den klasse med laveste vægt/effekt forhold ned til 4,2 kg/hk. Det forlyder at begge endeligt er ved at være færdige med langvarige projekter på bilerne. Vi håber at de når at blive klar til weekenden. Ellers bliver feltet i ClubRace 1 sandsynligvis domineret af de to gule Porsche 944 med Michael Regnarsen og Carsten Thygaard bag rattet.


Club Race biler.
(Foto: Motorsporten.dk)

Hvor Clubrace tidligere var domineret af et meget stort antal Alfa Romeo er det nu tydeligt at også Porscher 944 og BMW 3-serierne er særdeles velegnede biler til at komme på banen og have det sjovt i, uden at det koster urimeligt meget.
Det veletablerede Team Devil Island Racing håber igen at kunne tage pokaler med hjem i ClubRace 2 med Henrik Nøhr og Carsten Hansen i de to hurtige BMW E36 325i, men konkurrencen bliver hård. Teamets tredie mand Tommy Kieffer stiller op i Alfa 33, men som så mange andre af ClubRace kørerne gør han det mere fordi det er sjovt, end for at på medaljer med hjem.

I den "langsomste" klasse CR3 er der for en gangs skyld lidt tyndt besat, da et par af de sædvanlige kørere har valgt at prioritere hobbyen lidt lavt for tiden. Det åbner til gengæld muligheder for at også helt nye kørere vil kunne starte i løbet af sæsonen og være med fremme i konkurrencen.

HMS ClubRace
Bent Lishmann


Læs mere om:
  • Sturup Raceway
  •