Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ron Dennis træder tilbage

Formel 1 
26/04/07 

- men ikke endnu
Ron Dennis har varslet sin tilbagetræden, men det bliver dog ikke lige med det samme. Dog har han udtalt at om ca. 5 år er han ikke teamchef mere.
 

McLaren fans behøver ikke at være nervøse når de ser ovenstående overskrift. Godt nok annoncerede Ron Dennis allerede sidste år at han vil træde tilbage om ca. 5 år, og han plejer som regel at holde ord, men det bliver ikke lige med det samme at han gør det. Men måske er en afvikling af hans jobfunktioner så småt ved at starte.


Ron Dennis varsler sin tilbagetræden inden for 5 år
(Foto: McLaren)

Ron Dennis bliver 60 i juni måned, og måske bliver det også til en markering af at han så småt begynder at afvikle nogle af de mange jobfunktioner som han stadig har i Formel 1 teamet og også i McLaren Group. Umiddelbart er hans holdning den, at han kun bliver så længe som de forskellige andelshavere synes at han skal. Han har tidligere udtalt at, om 5 år er han ikke længere teamchef i Formel 1 teamet. Det er altså den tidshorisont som han selv har sat som det maksimale. Men hvad så? Selv siger han at folkene til at tage over efter ham, faktisk står klar.

Ron Dennis:
”Jeg tror ikke at der på noget tidspunkt har været et bedre forhold mellem ledelsen i McLaren Group og jeg end på nuværende tidspunkt. Fakta er at Martin Whitmarsh og hans ledelsesgruppe er fuldt ud klar til at lede hele firmaet uden mig i min rolle som CEO.”

”Det er en rolle som jeg ved at Martin ønsker, og det er det helt rigtige. Han har været dybt loyal overfor McLaren gennem årene – som så mange andre også har – så når jeg træder tilbage, så er det faktisk mere det forhold at jeg træder til side end at jeg træder tilbage. Jeg er meget tilfreds med den situation som teamet er i på nuværende tidspunkt, men det ændrer ikke min beslutning om at give andre den mulighed som de fortjener for at bygge videre på deres karriere.”

”Så for at svare direkte, så bliver jeg helt bestemt som bestyrelsesformand så længe som partnerne ønsker det, og helt bestemt, jeg har en meget stærk moralsk forpligtigelse og det er nok det stærkeste man kan have. Ikke kun til vores nye partnere i Bahrain, men også til Daimler-Chrysler og til Mansour Ojjeh. Men jeg ser ikke mig selv blive ved med at arbejde lige så hårdt som jeg altid har gjort. Der er ting som jeg ønsker at gøre, og som jeg ikke har mulighed for at gøre så længe jeg skal være CEO i McLaren Group.”

Dons

Læs mere om:
  • McLaren Formula 1
  •