Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Bahrains GP – Set og sket – bunden

Formel 1 
16/04/07 

Det var lagt op til da starten gik at flere af de nederste placerede teams skulle blande sig i kampen om points. Det så da også til at skulle lykkes, men nej.
 

Williams, Red Bull og Super Aguri for så vidt også, så alle ud til at skulle kæmpe om points. Det var først et godt stykke henne i løbet at det blev afgjort at sådan skulle det ikke være denne gang. Tekniske defekter satte teamene ud, og Williams var ikke særlig heldig i hvad de foretog sig. De sidste tre ikke nævnte teams, var vel bare statister.

Williams – 2 points:
Kvalifikationen var måske ikke helt med Williams teamet, og da slet ikke løbet i sig selv.. Faktisk sluttede man der hvor man startede. Det så ud til at det var helt god fart i bilerne, men Nico Rosberg synes at være gået 3 skridt baglæns i hans præstation. Det blev ikke kommenteret af teamet, men Nico Rosberg angav selv at han ikke havde den fornødne følelse med bremserne. Det skal man have på især Sakhir banen, hvor der netop fordres kraftige nedbremsninger. Det er en ommer, Nico Rosberg. Situationen var lidt anderledes for Alex Wurz. Dog blev hans undskyldning heller ikke kommenteret af teamet. Alex Wurz angav som årsag at han havde alt for meget overstyring i bilen og ikke havde nok grip. Sam Michael nøjes med at sige at der mange områder der skal arbejdes med i pausen inden det spanske Grand Prix. Han var dog glad for at begge biler kom i mål, men så heller ikke mere.

Honda – 0 point:
Hvis man ikke havde forventet at Honda skulle have points i Bahrain, så blev man ikke skuffet. Forventninger var vel heller ikke særligt store inden Grand Prixet. Mange grimlins står i vejen i teamet. Jenson Button var ude allerede på første omgang. Efter lidt tumult i første sving, slap Jenson Button videre men i tredje sving havde et par konkurrenter så travlt med hinanden at en af dem ramte Jenson Buttons bil, og sendte ham ud af løbet. Rubens Barrichello gennemførte løbet, men var mildest talt ikke ret imponeret over bilen. Umulig i styring og håndtering var hans kommentar efter løbet. Ja, men har han da ikke selv lavet setup arbejdet med bilen?

Red Bull – 0 points:
Det så længe ud til at Red Bull skulle have noget med hjem fra Bahrain. Det fik de også, men slet ikke det de havde regnet med. Kun en masse ærgrelser. Især den ”gamle” David Coulthard viste at han ikke har glemt at køre race. Især det første sving havde han udset til at være stedet hvor han skulle overhale, og det gjorde han også flere gange. Og pludselig var han jo deroppe hvor pointene er. Men en knækket trækaksel stoppede han ellers flotte indsats. Mark Webber gjorde ikke helt det samme væsen af sig. Han kunne holde sin fine kvalifikationsplacering, men også han havde problemer. Blandt andet drillede tankdækslet, ligesom det var tilfældet i Australien. Men det var problemer med gearkassen der tvang ham ud af løbet. Den bedste indsats af Red Bull i år hidtil. Desværre for teamet blev den ikke belønnet.

Spyker – 0 points:
Spyker lærer hele tiden i denne sæson. Et af målene er at få begge biler i mål og helst hver gang. Det lykkedes søndag i Bahrain. Skal man lede videre efter de positive elementer, så kunne man holde samme tempo som Honda i en rimelig lang periode, men så er der vist heller ikke mere at komme efter. Sutil var uheldig på første omgang hvor han 2 gange var involveret i såkaldte hændelser. Den sidste af slagsen kostede frontvingen. Ind i pit med ham og ny frontvinge på, men så let var det ikke. De stifter der skal styre vingen på chassiset var beskadiget og måtte også skiftes. Det kostede 3 omgange mens der var safetycar på banen. Christijan Albers havde ikke de store problemer og kunne holde sig rimelig godt med konkurrenterne. Dog måtte han kæmpe med hydrauliske problemer i de sidste ca. 10 omgange af løbet, men han kom dog i mål.

Super Aguri – 0 point:
For første gang siden det tyske Grand Prix på Hockenheim banen 2006 udgik begge Super Aguri biler. Begge biler lagde ellers godt fra land, og det er positivt at se at Super Aguri er kommet længere frem. Men det ødelagde motorerne for teamet i Bahrain. Det der så ud til at skulle blive en god søndag eftermiddag for teamet, endte i røg og damp. Takuma Satos motor sagde stop med en særdeles vellykket røg udvikling, mens Anthony Davidsons motor gjorde det mere behersket. Dermed var det slut for Super Aguri. Men flot så længe det varede.

Toro Rosso – 0 point:
Toro Rosso fik ikke lov til at vise ret meget. Først blev Scott Speed ramt af en konkurrent i et af de første sving og sendt ud af løbet. Senere blev Tonio Liuzzi også sendt ud af løbet, men det var mere besværligt at få ham ud. Først overhalede han Ralf Schumacher mens der var safetycar på banen. Det undskyldte han med at radioen ikke virkede. Øh, flagofficials viser både gule flag og et skilt med indskriften ”SC”. Det kostede en drive-through straf. Senere kostede en hydrauliks fejl ham løbet. Død bil, og ikke særlig prangende præstation af teamet. Gad vide hvad salgsprisen er for det team efter søndagens præstation. Den må være faldet, så i løbet af de næste par uger er der vel flere der vil købe teamet.

Dons

Læs mere om:
  • Sakhir
  • 15/04/07 - Sakhir - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS