Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Long Beach – Kvalifikation

ALMS 
14/04/07 

American Le Mans SeriesAcura har taget den første Pole Position i ALMS foran Porsche
Dario Franchitti sikrede i aftes Andretti Green Racing deres første pole position i ALMS foran begge Penske Porsche.
 

Nattens kvalifikationskørsel indbragte Andretti Green Racing den første Pole Position nogensinde i ALMS. Poletiden på 1:11.838 blev sat på den allersidste flyvende omgang. Indtil da var det Ryan Briscoe og Timo Bernhard i Penske Porsche der havde besat den første række i det meste af sessionen, men de endte som nr. 2 og 3 i hhv. 1:12.144 og 1:12.247.

Først på en fjerdeplads finder vi Dindo Capello i Audi R10 TDI i 1:12.713 – lige knap et sekund fra poletiden. Audi var aldrig i nærheden af at kunne sætte pole på den snævre bane men rapporterede om store problemer med at få dieselmotorens store drejningsmoment brugt effektivt på den meget afvekslende banebelægning på Long Beach.


Dindo Capello i 2007 udgaven af Audi R10 TDI
(Foto: Audi Sport)

Som nr. 5 finder vi Highcroft Racing Acura i tiden 1:12.844 der desværre må konstatere at det kan være svært at få en helt ren omgang på så kort og snæver en bane som Long Beach. Som sekser finder vi den anden Audi R10 i tiden 1:12.911 hvilket er en ret dårlig startplacering for så kort et løb.

GT1 gav – som sædvanlig fristes man til at sige – pole til Corvette nr. 4 med Oliver Gavin i tiden 1:18.154 foran Jan Magnussen i tiden 1:18.364. Der må gerne komme noget mere konkurrence i denne klasse meget snart. Rygter vil vide at Aston Martin – nu hvor de er blevet solgt – planlægger at vende tilbage til ALMS, måske allerede så tidligt som efter Le Mans.

GT2 blev også en gentagelse af pole – nemlig til Risi Competizione og Mika Salo i Ferrari 430GT i tiden 1:20.916 men denne gang foran Flying Lizard nr. 44 med Patrick Long ombord. Han satte tiden 1:21.209, kun tre hundrededele foran sin teammate Jorg Bergmeister i Flying Lizard Porsche nr. 45. Helt utroligt har Petersen/White Lightning nu fået fart i deres 430 GT og tog fjerdepladsen i klassen i tiden 1:21.392 – meget imponerende.

Løbet begynder kl. 24 dansk tid lørdag aften, og er en kort omgang. Der køres kun 100 minutter så der er ikke meget tid at spilde på fejl eller tekniske problemer. Det bliver en hektisk omgang og det er langt fra givet at Audi igen vinder.

Jesper Thomsen

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Champion Racing
  • Corvette Racing
  • Long Beach
  • 14/04/07 - Long Beach - ALMS
  •