Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Long Beach - 1. fri træning

ALMS 
13/04/07 

American Le Mans SeriesFernandez Acura hurtigst i eneste træningssession på Long Beach
De første 6 biler satte alle tider indenfor 0.4 sekund med Fernandez Acura foran Audi, Andretti , 2*Penske og Audi
 

Den eneste træningssession inden kvalifikationen til lørdagens ALMS løb i Long Beach blev en tæt affære, med de første seks alle indenfor et halvt sekund. Men denne gang var det Luis Diaz i Fernandez Acura der var hurtigst i tiden 1:13.929– 5 tusindedele foran Emanuele Pirro i Audi R10 TDI nr. 2 der satte tiden 1:13.934. Dario Franchitti for Andretti Green Acura blev treer, 7 hundrededele efter Audien, i tiden 1:14.007.

Først på fjerdepladsen finder vi Penske Porsche, men igen med Timo Bernhard som den hurtigste af de to i tiden 1:14.166, og søsterbilen kørt af Ryan Briscoe lige efter i tiden 1:14.261.

Laangt nede på en sjetteplads finder vi så Audi nr.1 med Dindo Capello ombord – forholdsvist skuffende i tiden 1:14.366, 0.4 sekund efter Luis Diaz.

I GT1 var det vores egen Jan Magnussen der satte en tid på 1:19.178 i Corvette nr. 3, lige knap 3 tiendedele foran teamkammeraten Oliver Gavin i den anden Corvette nr. 4.

Hurtigst i GT2 var Mika Salo for Risi Competizione i tiden 1:22.331, foran Darren Law i Flying Lizard Porsche 997 med tiden 1:22. Jorg Bergmeister i den anden Flying Lizard Porsche blev treer med tiden 1:22.705. Wolf Henzler i Tafel Racing 997 og Ralf Kelleners i Rahal-Letterman Racing 997 følger efter på de næste pladser.

Helt imponerende er Petersen/White Lightning nået at blive klar til dette løb efter deres katastrofale Sct. Petersburg løb. Tomas Enge er dog stadig på hospitalet med en brækket albue, så teamet har hyret Dirk Müller ind indtil Tomas er klar igen. På kun lidt over 1½ uge er det lykkedes teamet bygge en ny racer op fra bunden – en meget imponerende bedrift. Farten har de ikke helt fundet endnu – de ligger på en syvendeplads i klassen, men det er der nu ikke noget at sige til efter den præstation. Det tager trods alt lidt tid at skyde sig ind på en ny bil og ny bane på samme tid.

Alt i alt viser denne session at LMP2’erne er helt oppe på niveau med LMP1’erne – læg mærke til at det kun er Audi der er med i front – de øvrige LMP1ere blev alle distanceret af LMP2 Acura og Porsche... En situation som helt klart må irritere Audi voldsomt set i lyset af deres stærke modstand mod ALMS reglementet allerede inden sæsonstarten. Men for tilskuerne giver det garanti for tæt og spektakulært ræs – og en kvalifikation der nok skal blive tæt og dramatisk.

Kvallen køres i aften kl. 24 dansk tid, og kan følges med live timing og Radio på www.americanlemans.com.

Jesper Thomsen

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Champion Racing
  • Corvette Racing
  • Long Beach
  • 14/04/07 - Long Beach - ALMS
  •