Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Super flot 1. test af Christian Jensen i Holland

Rally 
21/03/07 

Christian Jensen og Søren Tøndborg viste virkelig flaget i det hollandske mesterskabsrally TankS i den forgangne weekend.
 

Rallyet var 1. afdeling i den hollandske mesterskabs serie, hvor et flot startfelt på 88 tilmeldte biler, heraf 11 WRC biler i gruppe A klasserne som havde 20 hold og alene i N4 klassen som det danske hold skulle kæmpe med i var der 11 deltagende hold.

" - Vi deltager udelukkende for at komme i gang og lære den nye bil at kende, - få køretræning og rytmen ind i kroppen igen efter 5 måneders pause. Vi har ingen ambitioner om at bide skeer med lokale hollændere og vi har været ude at købe brugte 18" dæk for at spare de nye super Pirelli dæk til det virkelig gælder i Danmark" - udtalte en afslappet men forventningsfuld Christian Jensen inden sine første kilometre i den splinternye rally bil.


Subaruen som egentligt kun skulle testes og køres blidt for at spare på materiellet.
(Foto: Subaru Rally Team Danmark)

Løbet startede fredag aften i mørke med et par hastighedsprøver - fortsatte fra lørdag morgen og sluttede først ved midnatstid igen lørdag nat i tusmørke og regn.. 20 hastighedsprøver og ca. 135 kilometer var da tilbagelagt.

Allerede fra den 1. prøve var kørt lagde det danske hold godt til i klassementet - en 12. plads generelt og en delt 1. plads i Gruppe N - 4 biler på samme tid og den 5. blot 1 sekund efter.

Hele lørdagen viste Christian og Søren solid og stabil kørsel, med gode prøvetider. I gruppe N klassen var det på en 3. plads og langsomt avancerede holdet i generalklassementet til en 8./9. plads, virkelig imponerende med det startfelt og første gang de var ude at trille i bilen.

-" Den bil kører helt fantastisk på hjulene, styrer og bremser som en rigtig racerbil, men vi kan godt mærke at der mangles noget power; men det ved vi jo der kommer, så det bliver en super bil for os" udtrykte en meget tilfreds Christian Jensen det ved en af service pauserne.

Prodrive har bevidst valgt ikke at presse motoren for hårdt de første 2-300 kilometer hastighedsprøver. Efter de første testløb skal motor og elektronik finjusteres, så den er 100% på mærkerne til den faktiske sæsonen.

Den sidste hastighedsprøve blev noget af en prøvelse for alle deltagerne. I mørkets lysskær åbnedes sluserne for et voldsomt regnskyl og alle deltagerne holdt med kolde slickdæks. Afkørsel på afkørsel vendte op og ned på meget, men for Christian var det opad. En super 4. hurtigste tid, samtidig med at den førende i gruppe N udgik, blev det så omvekslet til en flot 2. plads i gruppe N blot 9 sekunder fra sejren, og belønnet med en generel 7. plads.

"- Vi havde jo ingen resultatforventninger og vi har kørt fuldstændig på det sikre, på nær den sidste prøve. Da vi så at de faldt fra som fluer gav vi sgu gas, det var en chance og nu gik det godt. Var vi også kørt af, havde det været tåbeligt - sådan er rally" - smilede en tilfreds Christian, samtidig med at flere hollandske journalister spurgte hvad der var gået af ham på sidste prøve.

Næste løb for Christian Jensen og Søren Tøndborg er det lokale Designa Rally G.P. Langfredag i Kongensbro.

Inden da skal teamets andet hold i test og løb. Karl-Åge Jensen og Hans Marx skal teste med deres nye Subaru S12 WRC den 30. marts og dagen efter deltager de i Wikinger Rallyet der har sit udgangspunkt i området lige syd for den dansk/tyske grænse.

Subaru Rally Team Danmark


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Søren Tøndborg
  • Subaru Rally Team DK
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: