Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Sebring 12-timer - 9. time

ALMS 
17/03/07 

American Le Mans SeriesEndnu en gulflagsperiode i 9 time
Ingen yderligere dramaer for Audi, der fortsætter i spids og på en 5 plads - Corvette er helt urørlig i GT1.
 

Niende time starter ligeså dramatisk som 8 time slutter da Jose Maria Lopez i Corsa/White Lightning Ferrarien må udgå med ild i bilen. Det ligner en Oliebrand og giver en gulflagsperiode knap 20 minutter efter den forrige på grund af olie på banen.

Stort set hele feltet dykker i pit igen - på AGR Acura skruer de ekstra vinger på forenden af bilen for at forberede bilen til de køligere temperaturer der kommer efterhånden som aftenen kommer nærmere.

Stillingen, som den står ved 3 gulflagsperiode 10 minutter inde i niende time, ser således ud:

LMP1:
1. Emanuele Pirro Audi nr. 2
2. Tom Kristensen Audi nr. 1
3. Micheal Lewis Autocon
4. Richard Berry Creation

LMP2:
1. Tony Kanaan AGR Acura
2. Adrian Fernandez Lowes Lola-Acura
3. Helio Castroneves Penske Porsche
4. Butch Leitzinger Dyson Porsche

GT1:
1. Max Papis Corvette nr. 4
2. Jan Magnussen Corvette nr. 3
3. Liz Halliday Team Modena Aston Martin

GT2:
1. Mika Salo Risi Ferrari
2. JOhannes Van Overbeek Flying Lizard Porsche nr. 45
3. Wolf Henzler Tafel Racing Porsche nr. 71
4. Jim Tafel Tafel Racing Porsche nr. 73

Samlet er stillingen:
1. Emanuele Pirro Audi nr. 2
2. Tony Kanaan AGR Acura
3. Adrian Fernandez Lola-Acura
4. Helio Castroneves Penske Porsche

Hvis vi skal summere op på løbet indtil nu, må det være at Porsche ikke har gjort deres hjemmearbejde godt nok - den 2007 RS Spyder er alt for skrøbelig.

Ligeledes hænger der et lille spørgsmålstegn over Audi's 2007 R10 - er der noget de har overset med starteren eller det elektriske system? Samtidig er der en nervøs fornemmelse ved deres pitarbejde - de virker ikke helt så velkoordinerede som ellers set fra deres side.

Til gengæld har Acura virkelig overrasket alle. En helt ny motor der kører sit første løb, to helt nye chassiser og de kører i øjeblikket på anden og tredjepladsen generelt efter knap 9 timer og så på Sebring som er notorisk hård ved materiellet. Det kan kun karakteriseres som utroligt flot.

Corvette er suveræne som vi har set dem før - Team Modena har ikke en chance imod det stærke fabriksteam, men det kunne have været dejligt at have Aston Martin Racing her for at give dem noget kvalificeret modstand.

Den nye Porsche 997 GT3 RSR har vist sig at være en værdig modstander til Ferraris nye F430GT - denne klasse bliver en tæt og spændende kamp over hele sæsonen.

I spidsen af feltet trækker Emanuele Pirro ikke længere så stærkt fra Tony Kanaan, efter 4 omgange har han kun trukket godt 14 sekunder ud på LMP2 bilen.

Jesper Thomsen

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport North America
  • Corvette Racing
  • Sebring
  • 17/03/07 - Sebring - ALMS
  •