Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Påsken byder på årets første rallybrag

Rally Sprint 
17/03/07 

Ligesom foråret så småt begynder, når påskeliljer og krokus begynder at pible op ad jorden, så tager en ny dansk rallysæson først rigtigt sin begyndelse, når det traditionsrige Designa Køkken Rally G.P. køres langfredag. Gennem flere år har en række af landets bedste rallykørere sat hinanden stævne i Munck Asfalt A/S’ store grusgrav ved hovedvej 26 mellem Viborg og Århus.
 

For en dag står den på en hård og tæt nærkamp, hvor en enkelt kører løber af med sejren, mens de slagne mandskaber får deres første virkelige indikation af det relative styrkeforhold, inden DM-sæsonen senere går i gang.

I år bliver ingen undtagelse. Langfredag den 6. april køres Designa Køkken Rally G.P. for femte gang, og der er lagt op til den hidtil bedste udgave af løbet. Der er nemlig megen grøde i den danske rallysport for tiden. Mange nye og spændende biler strømmer til landet, og selv om alle tilmeldingerne langt fra er indløbet endnu, er der lagt op til et brag af en kamp.

En af dem, der er med, er Christian Jensen, Ans. For to år siden løb han af med sejren i Designa Køkken Rally G.P., og til årets udgave af løbet stiller han op med en splinterny Subaru Impreza WRX, som lige er blevet leveret fra fabrikken i England.

”I forhold til den bil, jeg vandt med for to år siden, så har den nye bil større bremser, er lettere og har en bedre vægtfordeling,” forklarer Christian Jensen. ”Hjulene er også blevet større – den er gået fra 17 til 18 tommer – og det skulle give bedre vejgreb, så alt i alt tror jeg, at vi har en bedre bil til løbet i Kongensbro.”


Christian Jensen - her med makkeren Søren Tøndborg - stiller op med en ny Subaru Impreza WRX i Designa Køkken Rally G.P.
(Foto: Dansk Rally Forening)

Designa Køkken Rally G.P. foregår i Munck Asfalt A/S’ store grusgrav, der byder tilskuerne på helt ideelle oversigtsforhold, mens det er en speciel type udfordring, rallykørerne møder. Hastighedsprøven rummer stigninger og fald, kurver og lige stræk, men også et underlag, der veksler fra ren asfalt til løst grus.

”Sådan som hastighedsprøven er udformet, afhænger resultaterne meget af vind og vejr,” siger Christian Jensen, der også råder over firhjulstræk i sin nye bil. ”Jeg har endnu ikke kørt ret meget i bilen, så det er lidt svært at sige, hvor vi står her inden løbet. Så er jeg nok heller ikke den bedste til sprintprøver, men på den anden side så har jeg jo før vundet i Kongensbro.”

Designa Køkken Rally G.P. starter langfredag klokken 11.00 med det første af i alt tre indledende heats, hvor deltagerne konkurrerer alene mod stopuret om at sætte de bedste tider. På baggrund af de bedste heattider kvalificerer rallykørerne sig til den afsluttende Challenge-konkurrence, hvor bilerne starter side om side, og hvor deltagerne skal vinde for at komme til næste runde og ultimativt nå frem til finalen.

Korte fakta

 • Designa Køkken Rally G.P. køres på Munck Asfalt A/S’ arealer i Kongensbro ved hovedvej 26 mellem Viborg og Århus langfredag den 6. april.
 • Op mod 65 af landets bedste rallykørere forventes at stille op i løbet.
 • Læs mere om Designa Køkken Rally G.P. på Rallyshow.dk.

Dansk Rally Forening

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Christian Jensen
 • Søren Tøndborg
 • 06/04/07 - Rally Sprint
 •  
   

  Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: