Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Renault

Alexander Haegermark klar

Formel Renault 
13/03/07 

Formel Renault- til Formel Renault i Europa
Efter en succesrig sæson i 2006 har Alexander Haegermark forlænget sit engagement med det danske topteam KEO Racing for endnu en sæson for at køre om det nordeuropæiske (NEC) mesterskab i Formel Renault.
 

Han får følgeskab af det danske gokart talent Johan Jokinen, som allerede i april 2006 testede for KEO Racing på Anderstorp. Serien vil blive afviklet på baner i Tyskland, Belgien, Holland og Sverige, og bliver uofficielt betegnet som EM i Fomel Renault.

Alexander Haegermark som i 2006 lagde beslag på sølvmedaljen i det nordiske mesterskab, ser fortrøsningsfuldt frem mod den kommende sæson. Alexander fortsætter med at sige, at han har det rigtigt godt med at alt er klart til sæsonstarten. NEC har været målet lige siden 2006 sæsonen sluttede, og eftersom hele teamet er intakt med teknikere, ingeniører og mekanikere, så føles det trygt og godt at skulle vende tilbage til cockpittet i raceren. Han føler endvidere, at det bliver spændende med en ny makker i teamet som Johan Jokinen.

Sådan her ser teamejer Kim Olsen på den kommende løbssæson:
”At komme til at køre syd for den danske grænse i en europæisk serie er et stort delmål for KEO Racing. Vi har både materiellet, kørerne, ingenører og teknikere og den øvrige organisation der passer til denne satsning, og det gør bare oplevelsen endu bedre. Det er klart at der er andre forhold vi skal vænne os til, så som de længere afstande til de forskellige baner, men vi er klar til at løfte opgaven”.


(Foto: KEO Racing)

Teamet deltager i to gange to testdage inden sæsonpremieren på Zandvoort den 27. maj. Første test foregår om en uge på Nürburgring den 21. og 22. marts og cirka en måned senere er der test på Oschersleben den 23. og 24. april.

Lars Angström som er coach for kørerne og en erfaren racing engineer siger, at der er en masse arbejde der endnu skal gøres for at finde det rette setup med det nye 2007 aerodynamiske opdateringssæt som netop er frigivet. Blandt andet har bilerne fået større vingeareal hvilket i sig selv giver et større downforce. På de tests der er udført i England med dette opdateringssæt, er der tidsmæssige forbedringer på op mod et halvt sekund i forhold til de tider der blev præsteret i 2006 sæsonen.

Alexander har også siddet og granske deltagerlisten til den nordeuropæiske serie. Og hans vurdering ud fra de kørere han kender til, giver ham en ganske god portion optimisme med hensyn til både hans og Jokinens muligheder for gode placeringer i toppen af serien. Som han udtrykker det, så er målet helt klart at vinde serien i 2007. Det vil han slet ikke lægge skjul på.

Tommy Hostrup Galskjær

Læs mere om:
  • Alexander Haegermark
  • Johan Jokinen
  • KEO Racing
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her