Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Kim Morgans nye BMW

Special Saloon 
05/03/07 

Et stykke nord for Ålborg, nogle kilometer efter hvor kragerne allerede er vendt om, finder man et lille hus med en stor tilhørende garage. Umiddelbart ligner det ikke noget ud over det sædvanlige, men ved nærmere eftersyn er det ikke en helt normal garage.
 

På liften står en grundigt bearbejdet BMW 320i E46. Egentlig er det indtil videre en tom skal med bur i, men Kim Morgan Jensen ved bedre: "Når de grønne lamper lyser for første gang i år, skulle det gerne være en færdigbygget racerbil" fortæller Kim.


Der er rigeligt at lave på Kim Morgans nye BMW, men den står med garanti klar til sæsonstarten.
(Foto: Spider-Web.dk)

Karosseriet er fra en almindelig gadebil, men den er blevet en del bredere end originalen. Indmaden er da heller ikke noget man finder hvor som helst. "Michael Klostermann's DTC-BMW fra sidste år er under ombygning til Special Saloon Gruppe 2, så han skulle ikke bruge motor og gearkasse fra den. Det ville være synd hvis det bare lå og flød, så jeg lægger det da i min" griner nordjyden mens han hælder kaffe op i kopperne på arbejdsbordet. Også en komplet undervogn har fundet vej til den "nye" E46.


Kim i færd med at montere ledningsnettet i bilen.
(Foto: Spider-Web.dk)

Når bilen står færdig, kan den stille op i DTC uden problemer. Kim bygger den efter samme specifikationer. "Det kan jeg jo lige så godt. Så er det nok også lidt nemmere at sælge den hvis jeg får lyst til det". Sidste år blev motoren målt til et stykke over 270 hk, så der er rigeligt at give af når det går løs.

Kim selv er ikke just et ubeskrevet blad i motorsporten. De sidste par år er foregået i SSC, og tidligere har han blandt andet kørt Super Cup, hvor han tog 4. pladsen i DM 2004.


Den specielle airbox skal da også monteres – bemærk initialerne ”JN”: Indmaden stammer oprindeligt fra John Nielsens 2005-BMW.
(Foto: Spider-Web.dk)

Selvom Gruppe 1 er fyldt med dygtige kørere og hurtige biler, håber Kim på at kunne gøre god figur i sin nye bil. "De sidste par år har jeg været tæt på en samlet top 3, så nu ville det altså være sjovt med at få noget skinnende med hjem efter sæsonen!" konstaterer han, inden han går hen til computeren for at vise et videoklip fra Dutch Supercar Challenge. "Se det er biler!" lyder det entusiastisk ovre fra computerhjørnet.

Special Saloon Car

Spider-Web.dk


Læs mere om:
  • Kim M. Jensen
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her