Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Le Mans

To stærke Peugeot-teams i Le Mans

Le Mans 
12/01/07 

Le MansPeugeot har netop præsenteret Le Mans bilen 908 og det team af kørere, der skal føre Peugeot tilbage på skamlen i et af verdens mest prestigefyldte løb.
 

Peugeot vender i 2007 tilbage på verdens racerbaner på allerhøjeste niveau og har sat alle sejl til for ikke blot at sætte sit aftryk på motorsporten i 2007, men også udfordre Audis dominans i Le Mans, som Peugeot har vundet to gange tidligere i 1992 og 1993.

I juni 2005 annoncerede Frédéric Saint Geours Peugeots ønske om at vende tilbage med en HDi FAP dieselmotor. Et engageret team af teknikere og ingeniører har med Bruno Famin i spidsen formået at udvikle både den kraftfulde V12 HDi dieselmotor med 700 hk og selve bilen på kun lidt over 1 år. 908 er modsat sine konkurrenter helt lukket, hvilket giver en øget stivhed i karrosseriet.


(Foto: Peugeot Sport)

De to 908-teams
Det er planlagt, at Peugeot deltager med to 908´ere i seks LMS løb og Le Mans 24-timers løbet i 2007.
Team Manager Serve Saulnier har rekrutteret et team bestående af seks kørere: Jacques Villeneuve, Sébastian Bourdais, Nicolas Manassian, Stéphane Sarrazin, Pedro Lamy og Marc Géné, mens Eric Hélary vil være test- og reservekører. De vigtigste kvalifikationer, der har ligget til grund for dette valg, har været kørerens evne til at få det bedste ud af sin bil uanset forholdene, evnen til at mestre hastighed, en excellent fysisk form og især lysten til at køre for Peugeot - og leve op til den udfordring, der naturligt følger med.

Nicolas Manassian, Stéphane Sarrazin, Pedro Lamy og Marc Géné er udvalgt til at køre fire LMS løb, mens Jacques Villeneuve og Sébastian Bourdais skal styrke de to teams til Le Mans.
Jacques Villeneuve er 36 år og har siden sin debut i Alfa Cup i 1989 deltaget i utallige løb, bl.a. CART Championship og ikke mindst Formel 1, hvor han har 11 sejre og 13 pole positions bag sig.
Sébastian Bourdais er 28 år. Han startede sin karriere i Karting Le Mans 24-timers løb i 1996 og har siden deltaget i både Formel 3000 og Champ Car, hvor han gjort sig bemærket med adskillige sejre.

Peugeot har med disse markante kørere kørt det tunge skyts i position og ser frem til 2007, der med Peugeot Sports direktør Michael Barges ord bliver en veritabel ”restart” for Peugeot Sport.

Peugeot Danmark

Læs mere om:
  • Jacques Villeneuve
  • Sébastien Bourdais
  • Peugeot Sport
  • Le Mans
  • 16/06/07 - Le Mans - Le Mans
  •      ASETEK SIMSPORTS