Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Race of Champions

Ekström vinder Race of Champions!

Race of
Champions 

17/12/06 

Race of ChampionsDet blev ikke Tom Kristensens aften på Stade de France i aftes, da Nations Cup og Race of Champions blev afviklet. Den forsvarende mester blev i mødet med Finland slået to gange af Heikki Kovalainen, der allerede i 2004 viste sit talent ved at vinde Race of Champions ved at besejre blandt andre Michael Schumacher.
 

For at føje spot til skade mødtes Kristensen og Kovalainen igen i første runde i Race of Champions 2006, og atter med finnen som sejrherre.

"Han var bedre end mig i dag, så jeg må bare konstatere, at jeg havde en hyggelig aften i Paris med familien! I det første møde i Porsche lavede jeg et par fejl, og i anden runde var min ROC-buggy kort forinden blevet bukket af James Thompson, desværre uden at officials tænkte på at skifte den ud. Heikki havde måske desuden en lille fordel af at have trænet lørdag under samme, våde betingelser, som aftenens løb blev afviklet i, mens jeg trænede fredag i tørvejr. Den slags undskyldninger er i hvert gode at have i baglommen, så julefreden ikke bliver spoleret! I Race of Champions skulle vi dyste i Aston Martin-biler, og her tabte jeg med en tiendedel sekund. Jeg missede starten, hvor jeg fik lidt for meget spin, og det blev kostbart. Men igen, vil du vinde i det her selskab, tæller alt med, så jeg måtte bare bøje mig i år."

Kovalainen mødte senere Tom K's Audi-kollega fra DTM, Mattias Ekström, og her vandt svenskeren efter aftenens største gyser med 2/1000 sekund!

"Heikki var knust bagefter, for han følte, der var noget i vejen med hans Renault Trophy-bil. Heikki kørte aftenens bedste tider, så han var i hvert fald stærk nok til at kunne have vundet. Det var Mattias så til gengæld også! Han var helt suveræn, ikke mindst i finalen, hvor han lammetævede Sebastien Loeb i franskmandens egen Citroën Xsara rally-bil! Da Mattias samtidig vandt sit heat mod Finland i Nations Cup, gik han ubesejret igennem mødet med nogle af verdens stærkeste kørere. Han er fantastisk," sagde en glad Kristensen efter show-løbene.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Stade de France
  • 16/12/06 - Stade de France - Race of Champions
  •