Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Baner

'Dansk bane' får to STCC løb i 2007

Baner 
05/12/06 

Arrangørerne af Swedish Touring Car Championship offentliggjorde i går eftermiddags at der i 2007 skal køres to afdelinger af STCC mesterskabet på den dansk ejede Sturup Raceway ved Malmö.
 

Dermed er der faldet et par store appelsiner ned i turbanen hos banens daglige leder Flemming Schleimann.


Fra sin tid som teamchef i Lån & Spar Bank Racing er Flemming Schleimann vant til at være omsværmet, nu skal han så til at vænne sig til at være omsværmet af STCC kørerene, da de gæster Sturup Raceway hele to gange i 2007 sæsonen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Sæsonen 2007 bliver den første gang nogensinde at STCC gæster den sydsvenske bane, der ligger blot 40 kilometer fra Københavns centrum - så her åbner der sig en god mulighed for det danske publikum øst for Store Bælt for hurtigt at komme til en bane, hvor de kan se toppen af svensk motorsport.

Den tilsvarende danske klasse Danish Touringcar Championship har gæstet Sturup Raceway de to sidste sæsoner, og med erfaringerne herfra, føler Sturup Raceway sig godt rustet til at afholde de to STCC afdelinger den kommende sæson - hvor der tales om et forårs- og et efterårsløb, men datoerne er endnu ikke helt fastlagt da STCC arrangørerne er ved at lægge sidste hånd på deres kalender.


(Foto: Sturup Raceway)

Sturup Raceway vil ligesom Mantorp, Karlskoga og Anderstorp investere store million beløb i banen de kommende sæsoner, og Flemming Schleimann udtaler i den forbindelse:
"Vores investeringer de næste tre år løber op mellem 15 - 20 millioner kroner, for at vi kan holde os på niveau med de øvrige baner. Først og fremmest forbedrer vi tilskuerforholdene, men der er også planer om endnu en udvidelse af banen, noget vi arbejder sammen med kommune, miljøfolk samt lokalområdet om."

På sigt er det også planen at der skal bygges pitgarager, så planerne er store på den anden side af Øresund.

Men det er ikke kun STCC arrangørerne og folkene bag Sturup Raceway der er glade og tilfredse med aftalen, også kørerne hilser banen velkommen på STCC kalenderen.

Peugeot køreren Johan Stureson:
"Banen er meget god. Der findes både langsomme og hurtige sving, og at den er kuperet er endnu en udfordring. Det kommer garanteret til at blive spændende løb på Sturup Raceway!"

Da nyheden slap ud i går, kørte Elgh Motorsport teamet straks ned til banen, for at inspicere den, her udtalte Carl Rosenblad:
"Det her bliver fantastisk!"
Selv om Carl Rosenblad endnu ikke har meddelt om han selv stiller op igen i 2007, så besigtigede han banen, for som han sagde:
"Det gælder om at være forberedt, uanset hvad vi vælger at gøre næste år. Jeg er overrasket, jeg havde ikke forventet så respektable forhold, samt at selve banen havde så høj kvalitet - jeg har allerede fundet et par nye steder at overhale" - sluttede han med et stort smil.

Som et lille kuriosum kan det nævnes at Carl Rosenblad tog sin racinglicens på den gamle Sturup Raceway i 1989, det fik ham til at sige:
"Jeg har altid hævdet at alle baner var min hjemmebane, men når vi skal køre her, så bliver det hjemmebanen over dem alle!"

Flemming Schleimann slutter af med denne kommentar:
"Totalt set bevæger der sig 3,5 millioner svenskere og danskere i området dagligt. Vi har flyveplads, broen mellem Sverige og Danmark, og derigennem en optimal mulighed for at tilbyde en stor publikumsskare noget fantastisk racerløb. Vi har trænet de sidste to sæsoner, samt investeret i at det skal blive godt, Med STCC får vi muligheden for at udvikle banen yderligere."

STCC AB's formand Thomas Lindskog tilføjer:
Det er et bevis på at STCC udviklingen går den rigtige vej, når nye baner er parate til at foretage store investeringer for at være med. Og det er godt for svensk motorsport, at vi nu har to stæke afdelinger på en bane med en fantastisk beliggenhed i forhold til både Malmö og København."


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Flemming Schleimann
  • Sturup Raceway
  •