Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

”Comeback” til Zanardi!

Formel 1 
04/11/06 

Alessandro Zanardi er tilbage i Formel 1. Det er ganske vist for en kort bemærkning, men alligevel ret bemærkelsesværdigt.
 

BMW Motorsport afholder sin årlige ”Finale” på banen i Valencia i dagene 24. –26. november og det er ved denne lejlighed, at Alessandro Zanardi tester en BMW Sauber.

Dermed skriver Zanardi endnu engang motorsportshistorie: Han bliver den første handicappede der tester en Formel 1. Alessandro Zanardi fik begge ben fra knæene og ned ambuteret efter en voldsom ulykke i ChampCar-løbet på Lausitzring (Tyskland) i september 2001. Senere gjorde Zanardi comeback i det italienske touringcar-mesterskab og senere i ETCC/WTCC hvor han indtil videre har to sejre!

”Jeg vil gerne takke BMW Motorsport for denne enestående chance som jeg har fået for at teste en BMW Sauber i Valencia. Jeg er selvfølgelig klar over, at det ikke ender med et tilbud om et fast sæde” griner Zanardi, ” Men at jeg endnu engang for muligheden for at sidde bag rattet i en Formel 1 er helt fantastisk. Udviklingen i Formel 1 sker ekstremt hurtigt og derfor er jeg noget spændt på bilen. Mit sidste Grand Prix var tilbage i 1999”.

I sin Formel 1-karriere kørte Alessandro Zanardi for Jordan, Minardi, Lotus og Williams.

Ved testen i Valencia kører Zanardi i en lettere ombygget BMW Sauber F1 06. Bilen får en speciel bremse-”pedal” som monteres til højre for rattet. Gaspedalen er fjernet og BMW´s ingeniører har bygget koblingsarmen som sidder bag på rattet om til ”håndgas”.

Det er meningen, at Zanardi skal teste bilen flere gange i løbet af weekenden i Valencia.

Them

Læs mere om:
  • Alessandro Zanardi
  • BMW Motorsport
  •