Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

NASCAR

Terry Labonte stopper karrieren

NASCAR 
05/11/06 

Et af NASCAR seriernes helt store navne, Terry Labonte, stopper karrieren efter denne weekend. Det sker efter en meget lang NASCAR karriere der startede i 1978.
 

NASCAR serierne mister efter denne weekend et af de helt store navne. Terry Labonte har besluttet at sige stop. Om få uger bliver han 50 og så er det helt slut med NASCAR – i hvert fald som kører. Om han kan holde sig væk fra banerne der har givet ham mange store oplevelser og mindst lige så mange venner, kan kun tiden vise. Når Terry Labonte stopper vil det ske efter ikke mindre end 849 NASCAR løb.

Terry Labonte har vundet mesterskabet 2 gange, foruden 2 sejre, 182 gange i Top 5, 361 gange i Top 10. 27 gange har han været på pole. 17 gange er han sluttet i Top 10 sammenlagt, og 5 gange i Top 5 sammenlagt. Desuden har han vundet ROC – Race Of Champions – en enkelt gang. Dog ikke helt samme arrangement, som det Tom K. har deltaget i.

I den største del af karrieren har Terry Labonte kørt i Chevrolet og det er også i dette mærke at han har vundet sine 2 mesterskaber. Helt slipper han dog ikke Chevrolet. Sammen med sin teamejer og teamchef, Rick Hendrick, har han en autoforretning som selvfølgelig sælger – Chevrolet. Terry Labontes sidste løb køres i dag søndag på Texas Motor Speedway som er hans hjemmebane.

Dons

Læs mere om:
  • Texas
  • 05/11/06 - Texas - NASCAR
  •